DNBs gründersatsing fra 2018 fortsetter inn i 2019 med den nye kampanjen «Takk til alle som tør. Takk til alle som tror». Det er en fortsettelse av deres prisvinnende kampanje fra 2018, «Ringvirkninger», som blant annet vant gull på Anfo Effekt.
Bak kampanjen står Pol med Motion Blur som produksjonsselskap. 

«Takk til alle som tør. Takk til alle som tror» hadde nylig premiere, både på tv og i sosiale medier. Uttaket består av to filmer, hvor man møter gründeren Tamara Singer som lager matprodukter av tang og tare fra Lofoten.

Hun startet Lofoten Seaweed Company i 2016 sammen med Angelita Eriksen. Nå har de blant annet den prestisjefulle restauranten Maemo på kundelisten. Tamaras ektemann, Erik Magnus, får også en sentral rolle. DNB har nemlig laget det de selv omtaler som en dokumentar-reklame, for å hylle de som støtter opp under gründerspirene. 

- Mens det i 2018 var fokus på hvilke verdiskapning norske bedrifter står for, er hovedbudskapet for 2019 å løfte gründerne som tør å satse – og alle rundt som tror på dem, forteller merkevare- og markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje.

Vil være best for gründeren
Hun tør ikke å spekulere i om det blir prisdryss på denne kampanjen også, men hun fremholder at det viktigste for DNB er at de oppleves som relevante og best for gründeren.

- Det er vi ekstremt opptatt av, i tillegg til salgsresultatet. Grunderskap er et tema som man må blåse liv i med jevne mellomrom, samtidig så ser vi en dreining i Norge når det kommer til hvordan folk oppfatter gründere, og hvor viktig de små og mellomstore bedriftene er for Norge.

Hun peker på at slik har det ikke alltid vært.

- Derfor vil vi løfte det redaksjonelt i tillegg til å være ute på betalt plass. Det vi gjør med de første filmene er å sette temaet på agendaen. Vi ønsker å vise at vi forstår gründerne og verdsetter det motet det kreves. Det å tørre og ofre inntekt, sikker jobb, ferie og nattesøvn, krever mye av mennesker. Det gjelder også support-apparatet med kjærester, barn, venner, foreldre og alle som tror på de. Det gjelder også vår rolle, vi må være der og legge til rette slik at det er enklest mulig å bli grunder.

Se den nye reklamefilmen her.

Og kan du se gründerens rørende takketale: 

Lanserer app for gründere
Som en del av kampanjen lanserer DNB også det nye digitale verktøyet Puls, en app for småbedrifter som skal gjøre det enklere for gründerne å holde kontroll på økonomien i bedriften. Den samler data fra banken, Brønnøysundregistrene og Skatteetaten. I tillegg kan brukerne hente informasjon fra regnskapssystemet sitt, og sammeligne seg med konkurrenter.  

- Vi vet at gründerne ofte er faglig veldig gode, men det betyr ikke at det de gleder seg mest til er å sjekke økonomien i bedriften, men det må man. Det kan vi mye om, så om vi kan digitalisere og forenkle det gjør vi en stor jobb for gründeren.

- Dere håper vel på å hanke inn flere kunder med denne kampanjen?

- Absolutt, det vil vi jo. Vi er jo allerede banken til hver tredje virksomhet, det ønsker vi også å være framover. Vi ligger for langt bak i Norge, så samfunnsøkonomisk er det ekstremt viktig at alle gode krefter stimulerer til økt gründervirksomhet, sier Lunde. 

- Har økt markedsandelen betraktelig
Hittil i år har det blitt etablert 13.458 bedrifter i Norge. Siden «Ringvirkninger» gikk sin gang i 2018, har DNB økt sin markedsandel innen bedrifter fra 37 til 41 prosent. Det vil si at mer enn en tredjedel av norske bedrifter sogner til DNB, noe som igjen gjør DNB til Norges største bank på bedriftsmarkedet.

- Vi har økt markedsandelen vår betraktelig siden vi lanserte «Ringvirkninger», kommenterer Lunde. 

På spørsmål om hvor mange gründerselskaper DNB bistår, forteller Lunde at det er vanskelig å sette et eksakt tall på. 

- Det er alt fra hun som laget skobutikk på Løkka til gründeren som endte opp som konsernsjef for sin egen internasjonale kjede, sier hun.