Norsk filminstitutt står bak det uoffisielle norgesmesterskapet i Gameplay, som går ut på at hvert påmeldte team skal lage en spillbar prototype på tre og en halv dag. Årets tema var arkadespill.

Spillene ble presentert for jury og publikum på Filmens hus på lørdag, og det var Try Apt som stakk av med både publikum og juryens stemmer med spillet Terror Squid, som altså ble mekket sammen på under fire dager.

- Try Apt skal være en det ledende teknologi- og design-miljøet i Norge. At vi vinner NM i Gameplay er bevis på at vi virkelig er i toppen. - Spill er viktig i seg selv. Men spill er ikke bare underholdning, det er også en måte å tenke design og teknologi på som vil prege en rekke ulike fagområder fremover. Der ønsker vi å være tilstede, sier Apt-sjef Kaare Øystein Trædal.

Han takker sponsoren DNB og spillutvklerne i Apt.

- Takk til DNB for support og for at de tør å satse på nye områder og til teamet bak spillet; Syver Lauritzen, Michel de Brisis, Anders Havskjold, Daniel Skogly, Thomas Viktil og Kim Jensen, sier han.

Premien er et utviklingstilskudd på 100.000 kroner. I tillegg blir spillet å finne på en arkademaskin på utestedet Tilt i Oslo.