Det norske analyse- og teknologiselskapet Penetrace ansetter Pål Børresen som produktsjef. Børresen går inn i ledergruppen i selskapet og kommer fra stillingen som Head of Data & Analytics i den WPP-eide mediebyrået-grupperingen Group M.

Børresen sier han har fulgt med på Penetrace i mange år og er imponert av hva de har fått til.

- De har fokus på innovasjon og de ønsker å være best i klassen, sier Børresen som blir ansvarlig for produktutvikling med fokus på konseptuell og kommersiell utvikling.

I sin tidligere jobb i Schibsted rakk Børresen også å bli kunde av Penetrace.

- Ja, i 2014 ble jeg kunde for første gang og jeg fikk da se hva de dugde. Jeg jobbet med marketing i Schibsted og satte opp de lokale markedsavdelingene til å bli ledende avdelinger på sine respektive markeder. Vi systematiserte mye av markedsinformasjonen i plattformen til Penetrace, sier han.

Skal lansere nytt reklameverktøy
Nå får han ansvaret med å lansere Penelytics, et nytt Penetrace-produkt til bruk i salgsmodellering og målinger av reklameeffekter.

- Når jeg ser på hva annonsørene sier i ANFO-rapporten, må jeg innrømme at jeg blir litt trigget til å bidra til klarhet. Jeg tror systematisk læring i en teknisk plattform er svaret for de aller fleste annonsører som uttrykker at ting er usikkert og uklart. Med Penelytics som lanseres neste år, vil mange kunne ta kvantesprang i læring. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier Børresen.

- Hva er de største utfordringene med effektmålinger i dag?

- Det er å inkludere både online og offline også må vi bort fra dette som går på klikk når det gjelder marketing online. Men det er jo noe alle vet ikke gir den fulle sannhetene, men så er utfordringen at vi ikke har noe særlig annet. Salgsmodellering har vært der i mange år, men det har vært vanskelig fordi vi ikke klarer å ta vare på disse dataene. Penelytics gjør det mulig, sier han.

- Hva slags data snakker vi om?  

- Mediespending på kanalnivå og kampanjenivå og det er data man må ha litt tilbake i tid. Problemet har vært tilgjengeligheten. For hva skjer når folk skifter jobb. Da blir historien borte og da frasier man seg på mange måter muligheten til å få mer effektive kampanjer, sier han.

- Vi er i eliteserien
Penetrace-sjefen, Henning Tunsli, sier selskapet dykker mer og mer ned i avansert analyse for å få klarhet i effekten av reklame.

- Vi er i eliteserien og da trenger vi de beste i klassen. Børresen har vi fulgt i mange år og det er en milepel for meg å konstatere at han nå skal bli en del av teamet vårt. Jeg gleder meg veldig, sier Tunsli.

Penetrace er et 11 år gammelt selskap med rundt 30 ansatte i Oslo, Stockholm, København og Vietnam.  Selskapet tilbyr blant annet en plattform for effektmåling av online og offline reklame og en mulighet til å håndtere data som kan forklare effekten av reklame.

- I år tar vi steget inn i maskinlæring og prediktiv modellering og det er det som er grunnen til at vi får inn det ypperste av kompetanse på området. Børresen skal lede arbeidet med å lansere Penelytics som blir en disruptiv tjeneste i analysebransjen. Jeg har vært med å prøve to ganger tidligere, men denne gangen gjør vi det med maskinlæring og da skal vi lykkes, sier han.

Fikk nye eiere
Tunsli sier Penetrace i dag «konkurrerer med store tunge miljøer fra USA».

- I denne situasjonen gir vi kraftig gass med ny kapitalsterk eier. Dette markedet skal vi vinne på nytteverdi med norsk team og norsk teknologi. Da må vi ha de beste hodene i landet for å lykkes. Det er gøy å se at de flinkeste i klassen har lyst til å være med på reisen, sier Tunsli. 

Penetrace fikk nylig med seg Verdane Capital på eierside. I tillegg er også Incepto og Tunsli & Co med som eiere. 

Les også: