I formiddag har det amerikanske gigant-konsernet Amazon avholdt en pressekonferanse i Stockholm, som det har vært knyttet stor spenning til. Konsernet hadde på forhånd lovet å slippe en stor nyhet.

Ifølge det svenske nettstedet Breakit er den første nyheten at det som kalles «Amazon web services» (AWS) åpner i Sverige i dag. AWS er en skytjeneste som Amazon står bak, og altså noe annet enn e-handelsløsningen Amazon. 

På pressekonferansen ble det opplyst at når denne tjenesten lanseres i Sverige, vil det innebære at all data som lagres av svenske bedrifter eller kunder, ikke forlater landet, men altså blir lagret på servere i Sverige.

Den store nyheten handlet altså ikke om etablering av e-handelsløsning i Norden, og ifølge Breakit skal derfor en rekke av de fremmøtte journalistene ha forlatt pressekonferansen etter at nyheten ble presentert, uten å høre på resten av presentasjonen.

I Norge har NTB et samarbeid medAmazon Web Services.

Les også: NTB får Amazon-penger til nytt maskinlærings-prosjekt