Som en følge av flere omorganiseringer innenfor nyhetsområdet, ble det tidligere i høst kjent at TV 2s administrasjonssjef i nyhets- og sportsredaksjonen Roy Tore Jensen har valgte å slutte i kanalen han har vært en del av i nesten 20 år. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte Jensens beslutning om å slutte. 

Men nå kan Kampanje fortelle at nyhetstoppen går over til teknologi- og designbransjen og ny jobb i Knowit.

Selskapet var den store klatreren innenfor teknologi- og designbyråene på Kampanje Byråprofil som ble lagt frem tidligere denne måneden.

- Ja, jeg gir meg altså i TV 2 etter snart 20 år i selskapet for å begynne som strategisk rådgiver i Knowit Experience, sier Roy Tore Jensen.

Da Jensen sa opp i TV 2 hadde han sittet nesten åtte år som administrasjonssjef i nyhets- og sportsredaksjonen. 31. oktober hadde han sin siste arbeidsdag i kanalen.

- Jeg jobbet de siste åtte årene som administrativ sjef for nyhetene og sporten, men jeg har også hatt rent redaksjonelle roller og funksjoner i TV 2. Jeg var blant annet med på å starte opp Nyhetskanalen og jeg har vært vaktsjef i den kanalen og for nyhetssendingene på hovedkanalen i tre år var jeg også journalist i Tabloid-redaksjonen til Pål T. Jørgensen, sier han.

Jensen jobbet blant annet tett med tidligere nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther som sluttet i fjor sommer.

Les også: Slik blir nye TV 2 – dropper nyhetsdirektør i ledergruppa

- Det er en tid for alt. Etter at Jan Ove forsvant i fjor og ikke ble erstattet, forsvant også deler av de strukturene rundt ham som jeg har vært ansvarlig for. Da var det naturlig å se seg om etter noe annet å gjøre, selv om TV 2 har vært en fantastisk arbeidsgiver som har vist meg stor tillit, sier han.

Knowit i Norge er ikke noen liten butikk og teller nå 625 medarbeidere fordelt på de tre forretningsområdene Knowit Insight (management consulting) Knowit Solutions (IT- og systemutvikling) og Knowit Experience (digitale brukeropplevelser). Jensen har allerede hatt sine første dager i rådgiverteamet i Experience i Bergen, som ledes av Stein Opsahl.  

Les også: Sterk vekst i digitalt designmarked

- Jeg skal benytte meg av min kompetanse innen nye forretningsmodeller, merkevare, endringsledelse, organisasjonsutvikling og –endring, sier han.

- Hva tenker du om din nye jobb, den er jo ganske annerledes enn jobben i TV 2-nyhetene?

- For en som har hatt en arbeidsgiver gjennom så mange år i ett og samme selskap, riktignok med mange, ulike og utfordrende oppgaver, er det jo med en viss skrekkblandet fryd man går inn døren hos en ny arbeidsgiver. I Knowit Experience skal jeg utnytte min kunnskap, kompetanse og erfaring gjennom snart to tiår i TV 2 på andre bransjer og sektorer. En ting er sikkert; i en tid sterkt preget av digital transformasjon, så er overføringsverdien stor, sier den nye strategiske rådgiveren i Knowit Experience, Roy Tore Jensen.