Tore Løchstøer Hauge som har jobbet som Rubicon-regissør på TV3-programmet «Luksusfellen», går over til spareappen Dreams. Der skal han jobbe som fintech-selskapets nye norske innholdssjef.

- Tore Løchstøer Hauge er et unikt talent, og med sin lange erfaring fra «Luksusfellen», og som redaktør og journalist, kan jeg ikke tenke meg en bedre person i førersetet for innholds-satsningen vår, sier norgessjefen Øystein Høie.

Han sier han har gitt Løchstøer Hauge et oppdrag om «å få nordmenn hekta på sparing.» Dreams har i dag passert 60.000 norske brukere i konkurranse med spareappene til store banker som DNB og Sparbank 1 samt mindre aktører som Spiff. 

- Norske banker har manet i åresvis om at vi må spare mer, men de har mislyktes helt: Nordmenn har aldri hatt mer gjeld. Vår erfaring er at skal man motivere nordmenn til å ta gode valg, må man slutte med pekefinger og knusktørr økonomisk lektyre, og begynne å kommunisere på en måte som treffer hjertet, sier Høie.

Det var i fjor høst at Høie fikk jobben med å ta Dreams-appen ut i Norge, som blir det første nye markedet til de svenske gründerne, Johan Hemminger og Henrik Rosvall. Spareappen har sin primære målgruppe i de såkalte millennials  eller aldersgruppen 18-35 å.

- En totalt annerledes jobb
Hauge selv sier det er «ekstremt spennende å få være med på Dreams-eventyret.»

- En totalt annerledes jobb, men jeg tar med meg et overskudd av kreativitet og lidenskap for å formidle økonomi på en morsom måte. Så skal det bli ganske rått å få være med å få folk til og bruke penger de selv har spart, framfor å fortelle dem at de skal slutte bruke lånte penger, sier Hauge.

Selv om Dreams i dag er et spareprodukt er tanken å utvikle dette med flere produkter og tjenester. Etter å ha samarbeidet med blant annet Storebrand om appen, gikk banken i september inn på eiersiden i fintech-selskapet med en klar ambisjon om å satse enda tyngre i Norge.  Nå er tanken at sparingen kan gå til noe konkret som en reise, men like gjerne aksjer og mer finansielle produkter.

- Er du selv god på å spare?  

- Selv om jeg sikkert er totalt miljøskadet av å jobbe med «Luksusfellen», så elsker jeg å bruke penger. Jeg synes det er dødsgøy å bruke penger, men for og bruke penger smart og på det jeg vil, er jeg selv totalt avhengig av at sparing skal være morsomt og lett. Fortsatt sykt overrasket og glad når jeg ser at sparekontoen i Dreams har vokst seg større på slutten av måneden uten at jeg har merket noe til det i dagliglivet! Den følelsen er jeg keen på at alle skal oppleve, sier han.

Bygger seg opp på sosiale medier
Sammen med Ålandsbanken gikk Storebrand ifølge Finansavisen og Shifter inn med til sammen 70 millioner svenske kroner og selskapet ble den gang priset til 450 millioner svenske kroner.

- Hvilke kanaler ser dere for dere å bruke i kommunikasjonen fremover?

- Jeg kommer selv fra mediebransjen, men må innrømme at når det kommer til pris og treffsikkerhet, er det ingen kanal som kan matche hva vi får til i sosiale medier. Vi legger nesten hele vårt markedsbudsjett hos de tre store som Facebook og Instagram, YouTube og Snapchat, sier Høie.

Høie sier han har jobbet med digitale medier siden slutten av 1990-tallet, og var en av grunnleggerne av Hardware.no og Amobil.no som senere ble slått sammen til forbrukernettstedet Tek.no. De siste årene jobbet han som direktør for teknologi og forretningsutvikling i Teknisk Ukeblad Media før han ga etter for «drømmen» om et startupliv.

Dreams har i dag ansatte fra 13 forskjellige land: Japan, Brasil, USA, Armenia, Frankrike, Sverige og Norge og appen er i all hovedsak utviklet med interne krefter.  Én av de to svenske gründerne av Dreams, Johan Hemminger, var i sin tid med å bygge opp digital- og appbyrået Monterosa. Byrået ble siden solgt til Publicis i 2012, men Hemminger tok med seg flere av folkene han jobbet med der videre til Dreams. Den andre gründeren er Henrik Rosvall, som kommer fra finansverden og har vært markedssjef for Avanza Bank.