Den nye plattformen for influencer marketing, Inzpire.me, girer opp sin satsning i nye markeder når Knut Anders Thorset går inn i rollen som ny sjef for inntektsområdet. Han starter opp i selskapet som ble grunnlagt av Mats Lyngstad og Marie Mostad i februar neste år.

- Satsningen i Norden har gått over all forventning, og nå styrker vi laget for å kunne gå inn i flere markeder neste år, sier daglig leder Mats Lyngstad i en pressemelding.

Thorset har erfaring med digital markedsføring, teknologi og salg fra en rekke bransjer hvorav de siste fire årene som leder av Coca-Colas digitalmarkedsføringsteam i Norge. 

- Å forlate Coca-Cola er først og fremst vemodig. Det er et selskap med mye «passion», utrolig flinke mennesker og en unik kommersiell kultur. Samtidig gleder jeg meg stort til å ha større impact i et lite selskap i kraftig vekst, sier Thorset til Kampanje.

- Føles veldig riktig
Han mener Inzpire.me har «et kjempesterkt team» og «tilbyr et veldig godt produkt.»

- Influencer marketing er den raskest voksende markedsføringskanalen i verden. Med sin egenutviklede teknologi er Inzpire.me ekstremt godt posisjonert for å hjelpe merkevaresjefer og mediebyråer i alle bransjer og markeder å samarbeide med influencere i stor skala. Samlet er det mange gode grunner til at overgangen føles veldig riktig for meg, sier han.

Før han begynte i Coca-Cola rakk Thorset også å være innom Komplett Bank og Liquid Barcodes som leverer markedsføringsteknologi til kjeder som 7-Eleven, Narvesen, Costa Coffee og Circle K.

- Vi veldig glade for å ha fått med oss Knut Anders på laget, slik at vi kan vokse enda raskere. Knut Anders er en erfaren leder med kommersiell tyngde og kommer dessuten inn med innsikt fra kundesiden, sier Inzpire.me-sjefen Mats Lyngstad.

- Vemodig:

Knut Anders Thorset forlater jobben i Coca-Cola for å øke inntekten bloggsatsingen Inzpire.me. - Å forlate Coca-Cola er først og fremst vemodig, sier han.

Kraftig inntektsvekst
På kundelisten har Inzpire.me sålangt over 250 selskaper og byråer med stor variasjon i både bransje, størrelse og land. Omsetningen til selskapet vokste fra rundt én million kroner i 2017 til det Lyngstad anslår vil være rundt syv millioner kroner i år. 

- Hele grunntanken bak Inzpire.me å gjøre influencer marketing tilgjengelig og effektivt for et vidt spekter av merkevarer ved å tilby en tjeneste for både gjør det enkelt å finne og samarbeide med riktige influencere samt måle resultater, sier Lyngstad.

For øyeblikket har inzpire.me 19.000 registrerte influencere fra hele verden med over 700 millioner følgere til sammen, og over 250 betalende annonsører. Selskapet har 19 ansatte fra ti ulike land og hentet i 2017 ni millioner kroner fra investorer, blant annet Snö Venture, Venture Factory, Thomas FalckSilvija Seres og Erik Bakkejord.