I oktober i fjor ble det bekreftet at underholdningsprogrammet «Lost in Time», som gikk på TVNorge samme år, ble solgt til den internasjonale tv-stasjonen Dubai TV for visning i 22 land i Midtøsten og Nord-Afrika. Sammen med FremantleMedia skulle The Future Group (TFG) produsere to sesonger med til sammen 26 episoder av programmet, fra sine kontorer i Nydalen.

I mars rapporterte Shifter at produksjonen ble utsatt, og nå bekrefter The Future Group at det ikke blir noe av arabiske «Lost in Time» i det hele tatt. 

 - Vi har vært gjennom en ganske stor restruktureringsfase der vi har lagt om litt av forretningsmodellen. Den viktigste endringen er at vi ikke tar innholdsrisiko, altså at vi nå kun leverer software og kreative tjenester, vi bistår ikke i produksjonen av innhold eller finansierer den. Det har hatt som konsekvens at produksjonen for Dubai ble satt på hold i våres, og den er nå terminert, forteller daglig leder i The Future Group, Halvor Vislie, til Kampanje.

Vislie henviser til restruktureringen selskapet gjorde i våres, hvor blant annet 69 ansatte måtte gå, i tillegg til at gründerne Bård Anders Kasin og Jens Petter Høili forsvant ut av ledelsen. 

- Det har vært en tøff vår og sommer, og en slik prosess påvirker alle, både de som må forlate selskapet og de som blir igjen. Å snu dette selskapet handler om å få tilbake gleden og viljen til å lykkes. Vi har i dag et godt team på rundt 50 personer i Norge og USA, og vi vil berømme staben vår for sitt pågangsmot i en vanskelig tid, kommenterer Vislie. 

- Vi er stolte av teknologien og formatet
Ifølge DN skal The Future Group ha brukt over 500 millioner kroner siden oppstarten i 2015 – mesteparten på utviklingen og produksjonen av «Lost in Time». Tv-konseptet fikk kun én sesong på TVNorge grunnet tekniske problemer og lave seertall. Til tross for dette vant programmet Gullrutens fagpris for beste grafiske design i våres. 

- Har dere skrinlagt konseptet for godt?

- Om «Lost in Time» kommer tilbake eller ikke, ønsker vi ikke kommentere på det nåværende tidspunkt. Vi er stolte av teknologien og formatet på tross av problemene vi hadde i vårt pilotprosjekt i Norge. Vår partner Fremantle er fortsatt tydelige på at det i skjæringspunktet mellom teknologi og underholdning åpenbart ligger en spennende fremtid, svarer Vislie. 

- Alle er fortsatt gode venner
Konseptet «Lost in Time» eies av The Future Group sammen med produksjonsselskapet FremantleMedia. TVNorge skal også ha vært inne på eiersiden da konseptet ble solgt til Dubai TV, men dette ønsker ikke TFG å gå nærmere inn på. 

- Hvordan det totale eierskapet til «Lost In Time» ser ut, ønsker vi ikke gå i detalj på utover at det er flere parter involvert og at alle fortsatt er gode venner.

Avtalen om produksjon av «Lost in Time» for det arabiske markedet, ble inngått med Dubai Media Incorporated som er den statlige medieorganisasjonen i Dubai, og som eier flere trykte media, radio- og TV-kanaler, inklusive Dubai TV. 

 - Vi har også en god relasjon til Dubai TV på tross av at vi ikke kom helt i mål med dette prosjektet, sier Vislie.