Elektronikkjeden Elkjøp har inngått en sponsoravtale med Norges største e-sportlag, Nordavind DNB. Elkjøp går inn som hovedpartner og skal bidra med aktiviteter på arrangementer i butikk og på spill-messer som Spillexpo.

- Vi har deltatt på eventer som The Gathering og Spillexpo tidligere, samt vært svært aktive på mindre LAN rundt om i landet, men denne type samarbeid er nytt for oss, og dermed veldig spennende, forteller gaming-ansvarlig i Elkjøp, Nils Martin Øyo, til Kampanje.

De følger med det etter DNB, som i sommer ble tittelpartner for Nordavind for to år fremover. DNB omtalte det som «en betydelig investering».

- Det har rett og slett blitt for stort til å ignorere fra et sponsor- og annonsørperspektiv, sa merkevare- og markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje i juli.

Les også: DNB går inn i e-sport – blir generalsponsor for Oslo-klubb

- Har tatt litt tid
Øyo forteller at Elkjøp har lett etter den riktige inngangen i e-sportmarkedet over lengre tid. 

- Burde ikke dere som elektronikkforhandler og spillselger vært tidligere frempå?

- Det har tatt litt tid for oss å finne den riktige samarbeidspartneren, noe vi nå har funnet i Nordavind. E-sport har modnet kraftig de siste årene og vi føler nå at tiden er helt rett for å gå inn i et samarbeid som vi har gjort her.

Elkjøp ønsker ikke kommentere størrelsen på avtalen, annet enn at det i første omgang er snakk om en ettårig avtale. 

Nordavind ble stiftet i 2017 av Magni Sports og New Meta, og samarbeider med Vålerenga Fotball. De har base på Intility Arena i Oslo

Les også: Bank kaster seg over e-sport, men Nordea er skeptisk

Deltok på Spillexpo
I helgen gjorde de ferske samarbeidspartnerne sine første aktiviteter sammen under spill-messen Spillexpo, som gikk av stabelen i Lillestrøm.

- Vi kommer til å delta sammen på eventer og støtte Nordavind i deres arbeid videre. Samtidig håper vi samarbeidet er med på å utvikle oss videre, slik at vi sikrer at vi er en attraktiv gaming-destinasjon, avslutter Øyo.

På Spillexpo deltok også den meritterte idrettsutøveren og Elkjøp-sponsede Karsten Warholm.

I en pressemelding fra Elkjøp, forteller Warholm at han gleder seg til å utforske en annen arena enn det han er vant med.

- Jeg spiller litt på fritiden for å koble av, men E-sport har jeg lite kunnskap om. Så det blir utrolig gøy å komme på Spillexpo for å lære og se nærmere på sporten fra de som kan dette! Jeg har alltid vært interessert i å lære om nye områder, så dette er jeg sikker på blir en knalldag, sier Warholm.