Det er så vidt over ett år siden den profilerte Netlife-rådgiveren og sosiale medier-yndlingen Ida Aalen ble gründer og startet konferanseverktøyselskapet Confrere sammen med Svein Willassen og Dag-Inge Aas.

Siden de fikk sin første engleinvestor har staben økt sakte, men forsiktig – først med utvikler Ingvild Indrebø, og så må frontendutvikler Paul Verbeek-Mast og innholdsdesigner Rivkah Gevinson. Nå avslører Ida Aalen at de har ansatt tre nye til helt sentrale roller i det lille selskapet, og alle kommer fra stillinger hos Aalens forrige arbeidsgiver Netlife.

-  Det var ikke egentlig en plan å hente så mange fra Netlife. Men jeg jobbet der i syv år, og det er et fantastisk fagmiljø som har dyrket fram veldig mange talenter. En typisk Netlifer er også en pragmatisk person som får ting gjort, og det trenger vi i startup-verden, sier Aalen.

Ansetter selskapets første markedssjef
Tidligere kommunikasjonssjef i Netlife, Anja Schönhaug, blir Confreres første markedssjef.  

- Jeg elsker å være høyt og lavt og legge meg borti hva alle andre driver med. Det har jeg fått gjøre i Netlife, og jeg gleder meg til å få lov til å gjøre det i Confrere. Det var umulig å takke nei til å få bli med i dette superteamet nesten fra startgropa!

Julie Elise Hauge beholder samme tittel og blir Confreres nye senior designer. Aalen beskriver Hauge som «helt perfekt for oss».

-  Julie skal eie og styrke merkevaren vår, og samtidig har hun en veldig sterk digital forståelse og brenner for brukerne. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Julie før, da vi jobbet sammen på Klassekampen, og hun er helt perfekt for oss.    

Blir Confreres ansikt utad
Netlife mister også administrasjonssjefen sin, Anders Aspaas. Han blir nå sjef for salg og kundeopplevelse, og Confreres ansikt utad. Hittil er det daglig leder Svein Willassen som har hatt denne rollen.

- Anders vil bli vårt ansikt ut mot kundene, en jobb jeg stort sett har gjort selv frem til nå. Med hans egenskaper er jeg ikke i tvil om at han vil gjøre denne jobben bedre enn meg. Jeg gleder meg veldig til han begynner, sier Willassen.

At fire av ni i staben er hentet fra Netlife, er imidlertid ikke den eneste forbindelsen de to selskapene har. Willassen forteller at de nå også er kunder av Netlife.  

- Vi er faktisk kunder av Netlife nå! Vi har leid dem inn for å gjøre tjenestedesign for oss ute på legekontorene, sier Willassen.

Ansettelsene ble muliggjort da Confrere nylig hentet 12 millioner kroner fra utenlandske investorer.