Rema 1000s reklamefilm med den ulykksalige teknologihipsteren som låses ut av eget smarthus har blitt en av årets mest omtalte og omdiskuterte reklamefilmer. Den har selvfølgelig ikke gått Google (smart)hus forbi heller.

- Vi har ledd en del av den vi også. Vi synes den er morsom, sier Siri Børsum i Google, som onsdag denne uken gjestet Kampanjes Media Business-konferanse.

Les også: Tuller med smarthus, men avviser at ny tv-film har gjort Rema 1000 «analoge» igjen

Tar bladet fra munnen
Der tok Google for første gang bladet fra munnen og snakket om den norske lanseringen av taleassistenten Google Assistant, som vil skje «i god tid før jul» ifølge Børsum og hennes Google-kollega Ingrid Dynna.

Google Assistant skal ikke bare snakke norsk, hun skal «være norsk» også.

- Vi har lagt ekstremt mye ressurser i å gjøre den norske assistenten genuint norsk. Den skal forstå norske referanser, norsk humor og norsk kultur. Vi har hatt mange kreative skribenter til å jobbe med dette, sa Dynna fra scenen.

Nordmenn må likevel være forberedt på å gi Google Assistant litt tid til å integrere seg i sitt nye land.

- Det vil ta tid før den er like god som på engelsk. Dette er maskinlæring og den må læres opp. Vi hadde aldri trodd det skulle være så komplisert.

«Assistentens tidsalder»
Google Assistant skal først lanseres som en applikasjon til Android-mobiler og Iphone. Senere i høst lanseres også Google Home, som er en smarthøyttaler man kan stille spørsmål og gi ordrer til.

Den er allerede spådd å bli en vinner under juletrærne i år.

Les mer: - Google Home blir mest sannsynlig årets julegave

- I Google kaller vi dette assistentens tidsalder. Jeg tror det vil bli en like stor revolusjon som internett og smarttelefonen, sier Børsum.

- Burde ha spurt
Tilbake til Rema 1000-reklamen. Google-toppene mener nemlig mye kan tyde på at teknologi-hipsteren i reklamefilmen ikke er en like rutinert bruker av smarthøyttalere som man kan få inntrykk av.

- Hadde han vært vant til å bruke sånne assistenter, så hadde han spurt om hvordan været kom til å bli før han gikk til tannlegen, sånn at han kunne tatt med seg en paraply, sier Børsum med et smil.

Se filmen her:

Kampanje har tidligere fått to teknologikommentatorer til å «faktasjekke» reklamefilmen med et glimt i øyet.

Les mer: «Faktasjekker» Rema 1000s smarthus-visjon: - Det er en kortslutning her