Det gikk hett for seg i telenettet i sommer. For Telenors del falt rekordene på rekke og rad.

- Kundene våre satte ny surferekord under fotball-VM med en 5-minutters topp på 108 Gbps. Dette er litt høyere enn toppen fra OL på ski i vinter. Totalt sett var trafikken vesentlig større under fotball-VM fordi folk så på nett og mobil over lengre perioder enn en kort ski-innspurt, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon, i en pressemelding.

Det er Netflix-strømmingen som øker mest når nordmenn tar ferie. I Telenors nett ble det sett dobbelt så mye Netflix-innhold midt i ferien som det ble gjort over en sammenlignbar dag tidlig i juni. YouTube økte med cirka 50 prosent og er fortsatt den største tjenesten.

Også Snapchat-bruken doblet seg i sommer. Facebook og Instagram vokste med 50-60 prosent.

Mange valgte også å benytte seg av de mer tradisjonelle tjenestene MMS og SMS. 

Selv om mye av trafikken går digitalt, holder de tradisjonelle meldingstjenestene MMS og SMS stand. I juli måned ble det sendt nærmere 12 millioner bildemeldinger gjennom Telenors nett. Det er en halv million flere meldinger enn tilsvarende måned i fjor og ny rekord.