Det var i fjor vår det ble kjent at kollegaene Jakob Skåltveit og Arvid Cedergren brøt ut av Making Waves for å starte byrået Amidays sammen. Det nye byrået skulle «bygge bro mellom teknologi og markedskommunikasjon for kunder som ønsker økt synlighet og en enklere digital hverdag», noe gründerne sier de har brukt det første året på å bevise.

- Det første året har vært utrolig motiverende, og preget av spesielt to ting. Det første har vært å skape rask og tydelig verdi for våre oppdragsgivere. Dernest å bygge et solid fundament for de kollegaene vi skal vokse videre sammen med, sier Jakob Skåltveit. 

Les mer: Making Waves-utbrytere skal kjempe om den digitale pengesekken

Nå styrker byrået seg med to nye ansettelser. Henrik C. Hernes kommer fra MediaCom og stilling som marketing technologist og programmatisk-rådgiver der han blant annet har bistått annonsører som Ikea og Volkswagen. Han skal fylle stillingen marketing tech-rådgiver i Amidays fra 1. august.

- Som en spisset og samarbeidsvillig aktør, der man systematisk jobber med å åpne opp og redusere kompleksitet, representerer Amidays noe jeg tror på. Til tross for at jeg i dag jobber i et av de største og mest kompetente miljøene i Norge, tente jeg på visjonen og ideen bak Amidays. Åpenheten, den teknologiske grunnsteinen og anledning til å være med på å bygge opp noe fra scratch, gjorde at jeg takket ja, sier Hernes. 

Droppet Dentsu for Amidays
Ragnhild Skreden 
er hentet inn fra stillingen som performance spesialist i Red Performance der hun blant annet har jobbet med Sats Elixia og Lendo innen betalt søk og paid social. Hun ønsket ikke å være med videre på Reds nye reise med Dentsu. 

- Jeg synes helt enkelt at Amidays kunne by på de utfordringene og ansvarsområdene jeg var på jakt etter. Det er et veldig spennende byråalternativ, så jeg var aldri i tvil om at dette var riktig valg for min karriere, sier Skreden.

Med Skreden og Hernes teller nå ett år gamle Amidays syv ansatte. Det blir imidlertid de siste ansettelsene på en stund, sier byråsjefen.

- Vi skal vokse forsiktig og sette tæring etter næring. Å sikre at vi kan tilby en trygg og bra arbeidsplass for dem som allerede er på plass, vil alltid trumfe ønsket om å vokse raskt. Deretter er planen å rekruttere flere entreprenør-sjeler som har spisskunnskapen og verdiene som er forenelige med de Amidays representerer, sier Skåltveit. 

Kickstarta byrået med tidligere Making Waves-kunder
Amidays kan så langt skilte med kunder som Techstep/Apple, Eidsiva, Felleskjøpet og Bavaria, for å nevne noen. Eidsiva, KNA og Stokke tok de med seg fra Making Waves. 

- Vi hadde en fin gentlemen's agreement med Thomas Høgebøl og Kim Krogstad. Vi lovte å ikke henvende oss til Making Waves-kunder der det kunne oppstå en interessekonflikt. Som takk fikk vi lov til å presentere Amidays for KNA, Eidsiva og Stokke. Samtlige selskaper ønsket å være med fra start, sier Skåltveit. 

Konsulentoppdragene ga Amidays en driftsinntekt på 5,8 millioner kroner i fjor, og et driftsresultat på 720.000 kroner i sitt første leveår. 

- 30 prosent av overskuddet i Amidays deles likt mellom alle ansatte. Selv om betingelser er en hygienefaktor mer enn en motivasjonsfaktor, tror jeg det er hyggeligere å oppleve at kontinuerlig gode team-leveranser gir avkastning til gjengen som er hands-on, fremfor å se overskuddet forsvinne til et eierselskap langt unna den daglige drifter, sier Skåltveit. 

Les kommentar av Skåltveit og Cedergren: - Én hånd på rattet er ikke nok

Amidays har også ansatt Simen Wilsher Lohre som controller. I tillegg til de tre nyansatte og gründerne består Amidays i dag av senior performance rådgiver Jenny Vassileva og designer Bjørnar Løvtangen