Gulltaggens 20-årsjubileum var i stor grad forbeholdt bransjens ringrever som fikk mimre litt om arrangementets spede oppstart og veksten og fallet som fulgte i løpet av de neste to tiårene. Mimrestunden fikk en brå slutt da INMA hentet frem kveldens eneste internasjonale foredragsholder, som ikke en gang var født da Gulltaggen så dagens lys i 1998.

Den 14 år gamle canadieren Tanmay Bakshi samarbeider med IBM Watson og er allerede en ekspert på kunstig intelligens og maskinlæring. Han lanserte sin første app «tTables» da han var ni år og i fjor stod han på TedX-scenen.

Det var faren som introduserte Bakshi for programmering da han var bare fem år gammel, men allerede som niåring, kort tid etter at han hadde lansert sin første app, var kjærligheten til teknologi i ferd med å falme.

- Over tid mistet jeg litt av interessen, jeg synes det var litt kjedelig. Umiddelbart etter at du lanserer en app, så blir den avleggs, forklarer han overfor Kampanje.

- Det som virkelig fanget interessen min var en dokumentar jeg ramlet over da jeg var 11 år om IBM Watson som spilte Jeopardy. Det ga meg en umiddelbar fascinasjon og jeg ville finne ut mer. Jeg begynte å jobbe med IBM Watson og siden har jeg vært hekta på teknologi basert på kunstig intelligens, fortsetter han.

IBM Watson er et maskinsystem fra IBM som har evnen til å svare på spørsmål. I 2011 vant den førstepremien i Jeopardy.

I motsetning til sin eldre motpart, Tesla-gründer Elon Musk, er ikke Bakshi bekymret for at kunstig intelligens kan utvikle seg til å bli en trussel mot menneskeheten. 

Han har også en god nyhet til deltagerne på Gulltaggen.

- Hvor mange av de som er her i kveld tror du vil erstattes av roboter innen fem år?

- Ingen! Vel, jeg kan ikke love noe...

Hør hvorfor i intervjuet med Bakshi her:


Les også: Gründere til topps i Gulltaggen - deler prisen med Pol