Den nye Ringvirkninger-tjenesten til DNB appellerer tydeligvis til både gründere og nordmenn flest. Banken har lenge forsøkt å ta en posisjon som «oppstartsbanken» og i den forbindelse lanserte banken en nettside eller portal der alle kan se hva bedriften en jobber i eller har startet generer av offentlige tjenester.

- Vi ønsker å skape stolthet hos alle gründere og småbedrifter der ute, som hver dag står på for å skape sin egen og andres arbeidsplass. Hadde det ikke vært for alle disse bedriftene, hadde ikke Norge AS gått rundt, sier seksjonsleder for marketing i banken, Maja Flaatten.

På nettsiden oversetter og visualiserer DNB bedriftenes skattepenger og avgifter målt i antall årsverk i politiet, helsevesenet og i skolen eller i antall kreftbehandlinger ved sykehusene, kilometer med elgsikring langs norske veier og foreldrepermisjoner.

- Vi ønsker å sette fokus på grundere og mindre bedrifter og motivere folk til å starte for seg selv.  Vi er derfor glade for at over 20 000 bedrifter har generert sin egen lille unike animasjon om sine ringvirkninger, sier hun. 

Hun mener DNB med «Ringvirkninger» nærmest har knekt koden med personalisering. Mer enn 60 prosent av trafikken kommer fra delinger på sosiale medier.  Over 200.000 brukere har vært inne på nettsiden så langt. 

- Det er et tema som går rett i hjertet på gründere og små selskaper. Det er kanskje de som ikke tenker så ofte på ringvirkningene man skaper i samfunnet. Her gir vi dem en ny vinkling på det de gjør. Men også ansatte i større bedrifter tror vi dette appellerer til, sier hun.

Nå har banken også sluppet en ny reklamefilm som verdsetter gründerne i Norge gjennom en skjult kameraproduksjon signert byrået til Ray Kay og tidligere TV 2’er Øyvind Fjeldheim, West Avenue Creatives.

- Vi ønsker å sette fokus på tematikken og skape stolthet for gründerne. Over 400.000 har allerede sett filmen og dette tallet vil stige kjapt. Det er bra tall etter bare å ha vært på 1,5 dag, sier hun.

Her kan du se den siste reklamefilmen til DNB. 

Kalkulatoren og visualiseringen av verdibidragene er utviklet av Apt, basert på data fra Ny Analyse, mens det overordnede kreative konseptet er utviklet av Pol, med bidrag fra Gambit.

- Altfor få er kjent med verdiene norske gründere skaper. Selv ikke gründerne selv er klar over hvilke ringvirkninger bedriften deres gir. Dette ønsket vi å synliggjøre gjennom «Ringvirkninger-kalkulatoren», sier markeds- og merkevaredirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.