Polaris Media kjøper 34 prosent av logistikkselskapet Helthjem Netthandel, som er heleid av Schibsted Distribusjon. Det skjer etter en rettet emisjon i dag. Selskapet har vært 100 prosent kontrollert av Schibsted etter at Amedia solgte seg ut i fjor høst.  Polaris Media, hvor Schibsted eier 29 prosent, bidrar nå med penger til videre vekst, noe som styrker selskapets muligheter for å lykkes, ifølge en pressemelding fra Schibsted.

- Fremtidens forbruker vil ha pakkene levert helt hjem. Nå skal vi satse offensivt sammen med vår nye partner, sier Anders Lunde Angen, som er daglig leder i Helthjem Netthandel AS (HHN) i meldingen.

Millionunderskudd i fjor
Helthjem Netthandel selger og utvikler løsninger for distribusjon av varer handlet på nett, og har avtaler som sikrer dem et  distribusjonsnettverk som når over 90 prosent av landets husstander tidlig morgen 6-7 dager i uken.

Selskapet har store ambisjoner i et marked som vokser kraftig.  HHN ble etablert i 2015. Foreløpig regnskap viser at selskapet i 2017 omsatte for 36,5 millioner kroner og hadde et driftsresultat på minus 4,2 millioner.

- Netthandelsmarkedet vokser i et enormt tempo. Samtidig forventer dagens forbrukerne rask, enkel og rimelig levering helt hjem til døren. I 2020 er det forventet at det vil handles 85 millioner pakker på nett, nesten tre ganger så mange som i fjor. Flertallet ønsker i dag hjemlevering, og dette tallet vil bare fortsette å øke. Det sier litt om potensialet vårt. Vi har en ambisjon om å “eie hjemmet” som leveringspunkt i fremtiden, sier Angen.

Amedia, Schibsted og Polaris bygger nye selskaper
Helthjem Netthandel er fornøyd med at det største mediekonsernet i Midt-Norge går inn på eiersiden.

- Vi er veldig glade for at Polaris skal utvikle HHN videre sammen med oss. Schibsted Distribusjon eier allerede selskapene Helthjem Mediapost, Distribution Innovation og Morgenlevering.no sammen med Amedia. Når Polaris Media nå også har kjøpt seg inn i nettverket med sin eierandel i HHN, er vi tre sterke eiere av selskaper i Helthjem-nettverket. Sammen er vi godt rigget til å skape en bærekraftig business, blant annet gjennom å satse på nye tjenester som øker distribusjonsvolumene, sier Cathrine Laksfoss, styreleder i Helthjem Netthandel.

Les også: Schibsted- og Amedia-selskap kjøper Brødboksen-rester

Høsten 2017 lanserte HHN konseptet Megtildeg.no, hvor varer hentes fra døren til avsender - og sendes til ønsket mottaker uansett hvor vedkommende bor i Norge. Tjenesten ble lansert i samarbeid med blant andre Finn.no, for å gjøre det enklere å selge og kjøpe varer på Finn torget.

- Vår landsdekkende og effektive avisdistribusjon er et glimrende utgangspunkt for å utvikle nye forretningsområder som krever rask levering helt hjem til norske forbrukere. Morgenlevering.no, som leverer ferske brød og andre frokostprodukter på døren til folk, er et godt eksempel på en ny tjeneste som fyller et behov hos norske forbrukere, sier Laksfoss.