Så kom altså nyheten mange i det norske gründermiljøet hadde ventet på. Omtrent 20 måneder etter at Unacast hentet penger forrige gang, lander et av Norges mest profilerte oppstartsselskaper en ny runde — denne gangen et kjempebeløp for en norsk startup på dette stadiet — hele 140 millioner kroner.

Les også: Norske Unacast henter inn 41 millioner kroner i A-runde. Nå er de «verdt» over 200 millioner kroner.

Det er heller ikke hvem som helst som går inn i det fremgangsrike tech-selskapet som på kort tid har bygget en ledende dataplattform for lokasjon — eller folks fysiske bevegelser i den virkelige verden. Det globale venture-selskapet White Star Capital leder an i storemisjonen. Der finner man blant andre partner Christian Hernandez Gallardo, tidligere Europa-sjef i Facebook og ansvarlig for nye markeder i Google. Han går nå inn i styret til Unacast.

- Med operasjonell erfaring fra både Facebook og Google ser jeg tydelig hvordan Unacast kan bli et av de ledende selskapene i verden innenfor sitt marked. White Star Capital går inn med penger og kompetanse for å hjelpe Thomas og Kjartan på den reisen, sier Hernandez Gallardo i en pressemelding.

Tungt nettverk
Telia, som for øvrig investerte tidlig i Spotify, går også inn som ny investor sammen med Investinor fra Norge og OpenOcean Capital fra Finland. De to sistnevnte øker sine investeringer fra forrige runde.

Det var en meget fornøyd medgründer og COO Kjartan Slette som møtte til Shifters podcast, for å snakke om nyheten han og Walle har brent inne med siden før jul.

- Det viktigste med denne runden er ikke pengene i seg selv, selv om det gir mer bensin på tanken — eller mer strøm i elbilen. Det viktigste er at dette ikke er norske familiefond, statlige investeringer eller annen type død kapital. Det er kompetanserik kapital fra venture-investorer fra New York, London, Paris og Tokyo, sier Slette.

Kampanje har et redaksjonelt samarbeid med Shifter hvor du kan lese hele denne saken.