28. november lanserte Kygo Life en ny linje med hodetelefoner kalt A9. Med på kjøpet følger også den nye appen «Kygo Sound», som ble lansert litt tidligere i november. 

Det er Trys datterselskap, Apt digitalbyrå, som står bak utviklingen av Kygos lyd-app og reklamekampanjen til de nye hodetelefonene. De har overtatt Kygo-merkevaren fra Good Morning, som var med å sjøsette kolleksjonen i 2016.

- Vi har hatt et godt samarbeid med både Kyrre og Kygo Life. Det har vært en prosess hvor vi har foreslått løsninger, og med innspill fra Kyrre har vi sammen kommet fram til en god løsning. Han var blant annet med på en workshop vi hadde i Oslo, der vi gikk gjennom hele kampanjen og produktutviklingen sammen, forteller konseptutviklere Magnus Bergman og Nicklas Hellborg i Apt. 

- Starten på noe nytt
Det siste året har Apt rendyrket satsingen som et rent tech-byrå. De har vært aktive i rekrutteringsfasen, og økt antall ansatte fra 28 til 44. 

- Helt siden jeg startet har jeg jobbet hardt for å få på plass nye folk og øke kapasiteten. Vi merker at kundene ønsker å samle flere tjenester under ett tak. Derfor gjør vi nå en stor satsing på motion, film og video og nå får vi også kapasitet til å gjøre filmoppdrag og medietreningsoppdrag, sa Apt-sjef, Kaare Øystein Trædal til Kampanje i september. 

Les mer: Apt eser ut - har økt fra 28 til 44 ansatte

Og for Kygo Life er det akkurat dette Apt har gjort - samlet flere tjenester under ett tak. Egentlig ble Apt kontaktet av Kygos livsstilsmerke for kun å utvikle lyd-appen til hans nye hodetelefoner, men underveis i samarbeidet har Apt endt opp med å bli et fullservice byrå for Kygo. 

- Dette er starten på noe nytt for Kygo Life, og vi skal jobbe videre med appen og lyd-produktene. Dette er første steg i vårt samarbeid, og det kommer til å bli mer spennende arbeid framover, forteller produsent i Apt, Karen Vaksdal Madsen.

New York, Ibiza, Los Angeles og Bergen
Fremover skal de nå fortsette å utvikle merkevaren Kygo Life, samt appen «Kygo Sound». Lyd-appen gjør det mulig å oppdatere hodetelefonene fra telefonen, samt å endre lydbildet for sanger man hører på med de fire instillingene Bergen, Los Angeles, New York og Ibiza.

Instillingene har fått navnene sine fra byer som har en spesiell betydning for Kygos artistiske karriere. 

- Ved å gjøre lydbildene visuelle kan vi gå inn i historien til Kygo, fra oppveksten i Bergen til de store gjennombruddene i New York, Ibiza, Los Angeles, forteller utviklerne i Apt. 

Hver instilling kan endre lydbildet til sangen du hører på ved å forsterke eller svekke noen frekvenser. Hvis du eksempelvis hører på lydinstillingen Ibiza, også kjent som et yndet sted for klubb-entusiaster, vil bass og trommer få en mer fremtredenede plass i sangen. Det er også mulig å lage egne instillinger ved å leke seg mellom lydinstillingene. 

- Den store utfordringen var å lage en lydopplevelse til dagens målgruppe. De fleste i målgruppen 18-24 har ingen relasjon til det tradisjonelle utseende av en equaliser, eller til hvordan lyden oppleves på ulike spektrum, og hvilke frekvensbånd som skal justeres for og eksempelvis forsterke diskant. Men samtidig så fantes det et behov for å gi brukeren kontroll på lydbildet. Vi utfordret oss selv på å lage en brukeropplevelse hvor man har full kontroll på lydbildet - noe som er unikt for dette segmentet, forteller Bergman og Hellborg. 

Fra Bergen til Ibiza:

Lyd-appen gjør det mulig å oppdatere hodetelefonene fra telefonen, samt å endre lydbildet for sanger man hører på med de fire instillingene Bergen, Los Angeles, New York og Ibiza.