Onsdag kunne Kampanje avsløre at Vipps ønsker å tilby en felles innloggingstjeneste på nett for alle bransjer.

Les også: Vipps lanserer felles innlogging – vil ha med mediebransjen

- Vi har hatt en betalingsløsning på nettet med Vipps og begynner å bli så store på netthandel at vi ser vi kan hjelpe mange brukere med å logge seg inn med en felles identitet som er sikker og ferdigutfylt, sa Elisabeth Haug, til Kampanje onsdag.

Administrerende direktør i Tinius Trust, Kjersti Løken Stavrum, har lenge etterlsyt et felles innloggingssystem. Hun synes løsningen som Vipps nå lanserer er «veldig spennende».

- Det betyr at det er flere aktører som tilbyr overordnede login-løsninger og da er det kanskje større sannsynlighet for at flere aktører kommer til å velge å gå sammen, sier Kjersti Løken Stavrum til Kampanje TV.  

Også Schibsteds personvernsjef, Ingvild Næss, var til stede på medie- og teknologikonferansen «NxtMedia Conference» i Trondheim i går. Der ble flere av de nye innloggingsløsningene diskutert, deriblant også en ny løsning som det tyske mediekonsernet Axel Springer nå tilbyr.

- Hvem kan Schibsted tenke seg å samarbeide med?

- Vi kan tenke oss å samarbeide med alle vi. Det tror jeg det er fair å si, sier Næss.

Schibsted har som andre mediehus brukt mye penger på å utvikle egne løsninger for å få bedre kontroll på brukerdataene. Selskapet har gående en løsning som heter Spid, mens konkurrenten Amedia har satset på sin løsning Aid.