I fjor kjøpte AOL-eier Verizon, en amerikansk telegigant, Yahoo, for 4,8 milliarder dollar. Tidligere i år ble oppkjøpet godkjent og dermed kunne Verizon iverksette sine planer om å slå sammen AOL og Yahoo under det nye merkenavnet Oath.

Det er bakteppet når AOL/Oath etter det Kampanje forstår stenger dørene i Norge etter fem års drift. Kampanje har den siste uken forsøkt å få kommentarer fra AOL/Oath i Norden, men ledelsen har vært svært ordknappe. Nordisk sjef i Oath, Jesper Laumand, har ikke svart på Kampanjes spørsmål. Men alt tyder på at den norske driften overtas av kontoret i København.

- Tilpasses strategien for 2018
«Det er fremlagt et forslag om å flytte vår drift i Norge til kontoret i København, Danmark. Det har nå gått fire måneder siden Verizon kjøpte opp Yahoo, og eventuelle endringer gjøres for å tilpasse vår globale organisasjon til strategien som er lagt for 2018», heter det i en e-post som PR-byrået Iteo har sendt på vegne av Oath/AOL til Kampanje.

Les også: Verizon kjøper Yahoo

AOL har vært representert i Norge med Be On, tidligere AOL Goviral, siden 2012, som har satset stort på distribusjon av videoinnhold på nett på vegne av annonsører.

Fikk ny norgessjef i april
I oktober i fjor takket tidligere norgessjef Kent Jordet for seg etter fire år for å satse på en gründertilværelse med eget selskap. Han ble tidligere i år erstattet av Stein Ole Jensen. Han har tidligere jobbet i en rekke stillinger innen digital markedsføring, blant annet AOL-eide Advertising.com, Specific Media og nå sist One Communication. Jensen skulle etter planen lede et utvidet norsk AOL-kontor som også skal tilby programmatiske mediekjøp med One by AOL-plattformen.

- AOL implementere nå flere av produktene de leverer på tvers av Norden, med fokus på globale muligheter for både norske og nordiske merkevarer. Det gir oss også mulighet til å bevege oss inn i en ny posisjon i det norske markedet. Nå dekker vi hele den digitale medieporteføljen, og det skal også avspeiles i kompetansen ved det lokale kontoret. Stein Ole Jensen har en solid bakgrunn innen digital annonsering og vil være en viktig brikke i videreutviklingen av AOL i Norge, sa AOLs daværende nordiske sjef Jakob Stigler.

- Skal være lokal partner
Den nye norgessjefen Stein Ole Jensen så fram til å jobbe tett med norske aktører som skal ut i verden med sine budskap.

- Det er mange norske selskaper og annonsører som har interesse av å finne nye kommunikasjonskanaler i både eksisterende og nye markeder på global basis. AOL skal være den lokale partneren som jobber sammen med dem og deres kreative ressurser med et felles mål om å finne den gode og riktige tilstedeværelsen i det globale medielandskapet, sa Jensen.

Heller ikke Stein Ole Jensen har besvart Kampanjes henvendelser. Hvilke konsekvenser nedleggelsen i Norge får for Jensen og de rundt fem ansatte, er derfor uklart.

Les også: Blir sjef i «nye» AOL Norge