Det nye markedsføringsselskapet til tidligere Red-topp Sigurd Vik - Coupler - har funnet seg sin nye sjef. Valget har falt på en gammel kjenning for Vik, som fortsatt har beholdt eierposten sin i Red-gruppen.

Den nye sjefen i Coupler blir nemlig tidligere sjef for Red Perfomance, Magnus Nilsson og dermed også tidligere kollega av Sigurd Vik og partneren Sigurd Gran. Nilsen var med å starte opp Red Peformance tilbake i 2011, men forlot Red rett før sommeren i år.

Les også: Årets foredragsholder blir ny sjef i Red Performance

Les også: Tidligere Red-topp skal få startups til å vokse uten å bruke en eneste annonse

- Jeg har hatt noen veldig bra år i Norge allerede, men da jeg fikk høre planene til Coupler, skjønte ambisjonsnivået, og ikke minst fikk feedback fra techmiljøet, ble det rett og slett for spennende for å ikke finne ut mer. Da måtte jeg ta kontakt med Sigurd og høre om det fantes en mulighet for meg, sier svenske Magnus Nilsson.

- Handler ikke om massemedier
Før han kom til Oslo arbeidet Nilsson i Australia, London og Sverige med startups innen teknologi og markedsføring, og ser igjen fram til å jobbe med internasjonalt fokus.

- Coupler hjelper nordiske tech-selskaper med skalerbare vekstmodeller for å konkurrere internasjonalt. For disse er markedsføringen integrert i produktet, og det krever et annet sett med verktøy enn for etablerte merkevarer og retail, sier Nilsson.

Coupler satser stort for å bli byrået som løfter det de kaller «morgendagens teknologiske suksesshistorier ut i verden.» 

- Det handler ikke om massemedier for å opprettholde og forsterke en markedsposisjon, men å skape en ny vane som gjør at kundene forblir brukere av tjenesten og dermed sikrer vekst, sier Nilsson. 

- Skjønte vi var på sporet av noe stort
I tillegg til ny ny sjef har Sigurd Vik også en plan om å få med seg nye investorer på satsingen der målet synes klart; «å bli nummer én for det ekspansive nordiske techmiljøet.»

- Da Magnus Nilsson tok kontakt med oss skjønte vi at vi var på sporet av å få til noe stort. Det han har fått til, er det få andre i Norge som kan matche. Nå har vi et team på 12 og en ledelse som har levert varene i form av å bygge solide selskap tidligere, sier gründer Sigurd J. Vik - som dermed gir fra seg lederrollen.

- Det er mye Red i nye Coupler,  hvorfor er det blitt slik? 

- Det er mer tilfeldig enn det kan virke som. Sigurd Gran bidrar i Coupler først og fremst gjennom sin erfaring med å starte og kommersialisere selskap, blant annet Mediaplanet i Irland og Relinklabs - en av Norges eneste startups som har maskinlæring som et fungerende kjerneprodukt. Magnus Nilsson har i likhet med meg selv lang fartstid fra London, men der jeg har min bakgrunn i design og kommunikasjon er han i bunnen en utvikler og teknolog. Sammen har vi nå et lederteam med erfaring med kommersialisering, teknologi og vekst i europeiske marked. At vi i tillegg er kjent med hverandre fra før er jo ikke akkurat noen ulempe for å komme raskt i gang, sier Vik. 

Magnus Nilsson er ny sjef i Coupler. Foto: Coupler

Satser nordisk - skal hente penger
Coupler har sitt hovedkontor i Oslo og har også en teknologiavdeling i Warszawa. Selskapets ansatte består av en blanding av markedsførere og teknologer som alle har egen gründerfaring.

- Vi rekrutterer nå videre i tråd med planen, og ser etter medarbeidere med et gründergen og ønske om å virkelig sitte på innsiden av morgendagens teknologibedrifter, sier Nilsson.

Oppstarten i Norge er fullfinansiert av Newmark Capital, mens finansieringsrunde nummer to skal brukes for å skalere opp for etablering i Norden. 

- Oss bekjent er vi eneste byråsatsningen med venture-funding som går nordisk. Det gir oss kraft og fart til å oppnå vår visjon. Oslo er nå i boks og vi har bare i siste måned fått ti nye kunder. Neste marked blir Sverige eller Danmark. Samtidig har vi et godt øye til Berlin, som har et svært interessant tech-miljø, tilføyer medgründer Sigurd Gran som i sin tid var med å starte opp Plapre. 

Samtidig tar bransjeveteranen Ben Christensen, leder for reklamebyrået Empefire, plass i styret. 

- Evnen til å skalere raskt, til rett tid, i flere markeder er helt avgjørende for at du er konkurransedyktig. Der kan vi lære mye fra startups, og Couplers fokus på slike tech-selskap gir anledning til å eksperimentere på en annen måte enn i etablerte marked, sier Christensen.