Discovery-eide Eurosport har i dag skrevet under en strategisk annonse- og innholdsavtale med Snapchats eierselskap Snap, Inc. Det opplyser selskapet om i en melding.

Avtalen skal sørge for at Snapchat-brukere over hele Europa får servert OL-innhold gjennom Snapchats Discover-plattform.

- For oss er det viktig å nå ut til nye og yngre målgrupper, ikke minst i forbindelse med OL. Avtalen med Snapchat, som er den aller første for rent sportsinnhold i Norge, gir oss svært spennende muligheter, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for Discovery Networks i Norge.

Dette er første gang Snapchat har forpliktet seg til en europeisk, flerspråklig avtale for dekning av OL.

- Samarbeidet vil gi både oss og annonsører en ny mulighet til å nå en yngre generasjon fans, og for brukerne betyr dette at de får blir med bak kulissene på en rekke spennende olympiske grener, samt at de vil motta relevant innhold fra idrettsutøvere og andre digitale bidragsytere, sier Austvoll Jensen.

Partnerskapet vil inneholde både daglige Our Stories, som vil være tilpassede «stories» blant annet bestående av snaps sendt inn av Snapchat-brukere, og Publisher Stories, som blir magasininnhold skreddersydd av Eurosport for De olympiske vinterleker.

- Vi er veldig begeistret over denne avtalen. Den gjør at vi nå kan bringe spenningen og lidenskapen fra OL direkte til Snapchats dynamiske og engasjerte, unge publikum, slik at Discovery kan levere på sitt løfte om å bringe lekene til flere mennesker i Europa, og på tvers av flere skjermer, enn noen gang før, sier Michael Lang, som er president for International development & digital i Discovery.

Ben Schwerin, visepresident for partnerskapsavtaler i Snap Inc., sier følgende om avtalen i meldingen:

- Snapchat gir sportsfansen muligheten til å få en unik opplevelse av De olympiske leker, og til å engasjere seg med sine favorittutøvere og -lag. Discovery er allerede en stor samarbeidspartner for oss, gjennom at vi gjenskapte deres ikoniske Shark Week til å bli et show for Snapchat. Vi er svært glade over å utvide dette partnerskapet slik at vi kan gi europeiske Snapchat-brukere den optimale OL-opplevelsen.