Gründerne bak Confrere jobber med å utvikle løsningen som gir fagfolk et godt redskap for en-til-en-samtaler med kunder eller pasienter på video.

- Det finnes mange løsninger for videokonferanser i dag, men ingen som skreddersyr møtet mellom en saksbehandler, fastlege eller rådgiver, sier Ida Aalen.

Selskapet Confrere ble startet i juli av gründerne Svein Willassen, Dag-Inge Aas, begge med bakgrunn fra Telenors appear.in og tidligere Netlife’er  og digitalrådgiver, Ida Aalen.

Les også:  Ida Aalen gir seg i Netlife

Målet for selskapet er å tilby et system som ikke krever hverken app, eget programvare eller vennskap for å bruke tjenesten, slik du må både på FaceTime og Skype.

- Du skal ikke være nødt til å være venn med legen din, for å snakke med henne. Vi mener det er et demokratisk element i denne teknologien fordi den er enkel og alle kan bruke den, ikke bare de som jobber i store fellesskap, sier Aalen.

Satser globalt 
Gründerselskapet har som vanlig er, et mål om å sikte bredt og ha hele verden som sitt marked.

- Vi satser globalt og vil utvikle en tjeneste som kan brukes trygt og enkelt av alle som kan ha nytte av en videosamtale, sier Aalen.

Hun sier videre at bruken av video vil vokse betydelig i årene som kommer i for eksempel helsebransjen.

- Vi tror så og si alle psykologer, leger o.l vil ønske å tilby video innen 5-10 år, og mange er klare allerede nå. Og det finnes jo mer en ti millioner leger i verden, for å si det sånn, sier hun optimistisk.

Selskapet er nå i testfasen og leter etter pilotkunder. I løpet av våren 2018 håper Confrere å lansere den i full skala.

Abonnementsordning
Måten gründerne skal tjene penge på selskapet er å bygge en abonnementsbase. Konferanseløsningen struktureres som en abonnementsordning der kunden enkelt kan booke møter med fagpersonen, og der disse kan sette opp kø- og betalingssystemer og videokonferanser.

- Vi tror dette er en løsning fagfolk vil ønske å abonnere på, mener Aalen.

Utviklerne håper tjenesten blir så god at den selger seg selv – og at man ikke vil være avhengig av tradisjonell annonsering.

- Vi har stor tro på word of mouth blant profesjonsutøvere. Så for oss gjelder det først og fremst å lage et godt produkt. Når selvbetjeningsløsningen er på plass blir inbound marketing sentralt, sier hun.

Fått engleinvestering 
Selskapet har allerede fått sin første engleinvestering fra Founders Fund på 1,5 millioner kroner og har nå kunnet ansette sin første medarbeider. Utvikler Ingvild Indrebø kommer fra it-selskapet BEKK og blir senior software-utvikler i Confrere.

- Verktøyet Confrere utvikler blir nyttig for mange ulike profesjoner, som alt fra lege til bankrådgiving, advokathjelp og undervisning. Tenk så viktig en slik tjeneste kan være særlig for dem som bor i utkantstrøk. Jeg liker å jobbe med det som er samfunnsnyttig, sier Ingvild Indrebø.