Erlend Schei er klar for ny jobb i Oslo kommune. Der skal han jobbe med digitalprosjektet Origos: Labs, som tar sikte på å «forbedre hverdagen til innbyggerne i Oslo gjennom digitalisering av kommunens tjenester».

Schei er tidligere innovasjonssjef i Finn, og i Oslo kommune gjenforenes han med Tine Reuterdahl, tidligere sjef for Finn vekst.

Schei og Reuterdahl var en av tre Finn-utbrytere som fikk finansiering fra Finn til å bygge opp det nye selskapet Erupt i 2014 og som lanserte tjenesten Pelp før de la inn årene på tampen av 2015. Siden har både Schei og Reuterdahl jobbet med Internet of Things i Telia, før Schei meldte overgang til Bouvet i fjor høst.

Les også: Her er Finn-utbryternes nye digitalhåp

«Jeg elsker Bouvet, men har fått en råkul livsmulighet: Sammen med blant andre Tine (Reuterdahl, red. anm) og Robert være med på å bygge nye opp en ny kultur og plattform for å lettere og raskere skape nye digitale tjenester for borgerne i Oslo Kommune», skriver Schei i et innlegg på egen Facebook-side.

Overfor Kampanje forteller Schei at han gleder seg til å jobbe med sin tidligere ollega.

- Vi har krangla mye gjennom årene, og blir venner igjen alltid. Så får vi håpe det lekker ut noen gode tjenester i prosessen, sier han.

Digitalprosjektet ledes av finansbyråd Robert Steen, som er tidligere konsernsjef for Schibsted Classified, hvor han hadde det øverste ansvaret for å markedsføre Schibsteds rubrikktjenester. Han var også sentral i lanseringen av Finn.

Les mer: Schibsted-direktør blir Oslos finansminister