På tampen av fjoråret hentet Kjetil Try inn Kaare Øystein Trædal fra Making Waves for å lede sitt digitale datterbyrå Apt videre. Strategien har vært å rendyrke satsingen på Apt som et rent tech-byrå, og Trædal gikk nesten umiddelbart i gang med å hente inn nye folk.

Nå er første rekrutteringsrunde over, og på seks måneder har Apt økt fra 28 til 44 ansatte. Ti av dem har hatt oppstart i byrået i august og september.

- Helt siden jeg startet har jeg jobbet hardt for å få på plass nye folk og øke kapasiteten. Vi merker at kundene ønsker å samle flere tjenester under ett tak. Derfor gjør vi nå en stor satsing på motion, film og video og nå får vi også kapasitet til å gjøre filmoppdrag og medietreningsoppdrag, sier Trædal.

Les også: Gjør om Apt til tech-byrå – henter sjef fra Making Waves

Fem av de nyankomne utgjør et helt team Apt har hentet fra produksjonsselskapet Molte. De er produsent Johanne Lund, motion designer Caroline Eriksson, lyddesigner Kim Jensen, videoprodusent Kyrill Dementiev og videojournalist Øystein Lühr-Sæthre.

- Vi gikk ut og søkte etter et team, og da bød denne muligheten seg, sier Trædal.

Gjengen fra Molte har tidligere bakgrunn fra det nå nedlagte produksjonsselskapet Toxic, som Apt også tidligere har hentet fra.

- En del av Toxic-gjengen satt her fra før av og vi har jobbet med lydmann Kim Jensen lenge, sier Trædal.

Johanne Lund gleder seg til å komme i gang med teamet sitt i Apt.

- Dette er et av de stedene det går rykte om og hvor man har lyst til å jobbe. Det er et sterkt fagmiljø og de er kjempeflinke til å dra hverandre fremover. Det er et stort rom til å lære av hverandre på tvers av avdelingene, sier hun.

Trædal henter også inn et knippe unge talenter, som motion designerne Rebecka Taule fra Knowit og Christoffer Klungerbo fra Schjærven. Designer Syver Lauritzen kommer fra Expology, produsent Karen Vaksdal Madsen fra Good Morning, og Christopher Køltzow kommer fra Per Høj, tidligere Saatchi & Saatchi.

- Det er selvfølgelig tungt å flytte på seg etter fem flotte år i Saatchi. Jeg har fått jobbe på en hel del store kunder sammen med en helt super gjeng, og vært så heldig å ha vunnet litt priser på veien, men da Apt banket på døren var det vanskelig å si nei. De har ikke bare et tungt og imponerende faglig miljø, men også en masse flinke og hyggelige folk. Det kan ikke slå feil, sier Køltzow.

Han har stillingstittelen AD og utvikler.

- AD og utvikler er en helt spesiell kombinasjon. Vi bryter ned våre egne siloer og kan ikke lenger ha én designavdeling og én utviklingsavdeling, sier Trædal.

- Er dere ferdig med rekrutteringen nå?

- Apt er alltid på utkikk etter flinke folk, men nå flytter vi fokuset til å «sette» teamet, sørge for at alle de ulike fagretningene jobber godt sammen og levere vinnerarbeid. Apt skal stå frem som et selvstendig design- og teknologibyrå, og nå er vi i ferd med ikke bare å si det, men å gjøre det.

- Hvor mange kunder vil dere dele med Try og hvor mange skal være deres egne?

- Vi har et ønske om flere selvstendige kunder, i større grad enn vi hadde for noen år siden. Vi har blant annet vunnet Statskog og OSM Aviation. Et av målene våre er at 20-30 prosent av businessen skal være rene Apt-kunder. Samtidig kan vi nå håndtere mer av suget hos kundene til Try og Pol. Det har vi ikke vært i nærheten av å kunne gjøre da jeg startet her, og særlig på film og motion er etterspørselen stor.

Med det nye mannskapet på plass mener Trædal at de skal kunne ta opp konkurransen med noen av de største teknologi- og designmiljøene.

- Vi skal kunne utfordre Bekk, Creuna og Making Waves på en del oppdrag, sier han.