Videotjenester som Netflix og YouTube er ikke overraskende de mest trafikkdrivende tjenestene i Telenors landsdekkende bredbåndsplattform. Totalt står ulike videotjenester, som også inkluderer TV 2 Sumo og NRK, nå for 70 prosent av Telenors datatrafikk. Samtidig setter Netflix nye trafikkrekorder. Det viser nye tall fra Telenor.

22 prosent av all trafikken i Telenors bredbåndsnett er serier, film og underholdning fra Netflix-portalen. Tjenester under Google-paraplyen (inkludert YouTube) har imidlertid siden i fjor sommer vært den største trafikkilden i Telenors nett, men nylig tok Netflix tilbake førsteplassen.

Netflix satte ny trafikkrekord søndag
- Populariteten til YouTube og Netflix holder seg godt. Trenden er at video tar større andeler av all trafikk som går gjennom bredbåndsnettet, og video-tjenester på nett er en rutinemessig del av hverdagen i mange norske familier, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge, i meldingen.

Søndag 11. juni satte Netflix ny trafikkrekord i Telenors bredbåndsnett. Dette var første søndag etter lansering av sesong 5 av populære «Orange is the new black».

– Trafikken denne søndagen var 28 prosent høyere enn dagen før. Erfaringer fra tidligere viser også at enkelte serier og tjenester kan gi kraftig trafikkvekst på veldig kort tid, sier Bjørnsen.

Flyttet servere til Oslo og Stockholm
Nordmenns bruk av Netflix har mangedoblet seg siden lanseringen i Norge i 2013, og innhold leveres til Telenor gjennom en såkalt CDN-avtale.

- Dette henger også sammen med avtalen vi inngikk med Netflix i 2014, da deres innhold ble flyttet nærmere Telenors nett til servere i Oslo og i Stockholm. På den måten kan seeren få favorittinnholdet sitt raskere og i stabilt bedre kvalitet, sier Bjørnsen.