Lagt merke til noe rart i fjellveggen i Lysebotn i dag? Det er ikke så merkelig - i skrivende stund befinner det seg en japansk robot klatrende på Kjerag, og 74 nordmenn, amerikanere og japanere er til stede for å dokumentere det hele.

Roboten heter Mr. Evolta og er maskoten til selskapet Panasonic. Den skal ved hjelp av kun to små batterier på ryggen klatre 1000 meter rett opp Kjerag. Stuntet er tidligere utført i Grand Canyon i 2008 hvor roboten klatret 500 meter.

Livesendingen fra fjellveggen kan du se her.  

- Veldig morsomt å være med på
- Denne gangen vil man bevise at batteriteknologien nå har blitt så god at roboten kan klatre dobbelt så langt! Japanerne har i den anledning valgt seg ut Kjerag som den spektakulære scenen dette skal skje på. Dette er veldig japansk og veldig morsomt å være med på, sier administrerende direktør i Screen Story, Tommy Aase, til Kampanje. 

Mr. Evoltas ferd er nøye planlagt flere måneder i forveien i samarbeid med det TV 2-eide produksjonsselskapet Screen Story. Ved hjelp av droner, tv-sendere og regissører sendes stuntet nå direkte som sakte-tv på Panasonics japanske nettsider. 

Artikkelen fortsetter etter bildene.

Her er Mr. Evolta: Roboten er maskoten til selskapet Panasonic. Denne helgen er han på en spektakulær klatretur i Rogaland.

TV 2-selskap involvert: Mr. Evoltas klatretur er nøye planlagt flere måneder i forveien i samarbeid med produksjonsselskapet Screen Story. På kontrollrommet i Lysebotn styrer Screen Story det japanske robot-stuntet. Foto: Screen Story.

 - Svært opplegg med mange involverte
- Japanerne ble tipset om oss som jo er det største produksjonsselskapet i Rogaland. Men uansett synes vi jo at det er smått fantastisk at de har valgt oss til å gjøre dette når det er så svært opplegg med så mange involverte både fra Japan og Los Angeles. Som regel ville man nesten forventet at de tok med mye eget crew, men her er det faktisk ikke slik. Veldig moro og god stemning på settet hvor vi akkurat har servert dem norske jordbær med fløte, sier Aase. 

Sendingen startet klokken 05.00 fredag morgen og Mr. Evolta har i skrivende stund en del timer igjen å klatre. Sendingene er planlagt å vare gjennom helgen og 48 timer er satt av, og roboten fortsetter sin ferd oppover nå.