Nå trekker Amedia seg ut av prissammenlikningstjenesten Prisguide for å konsentrere seg om lokalavisene. Det kommer frem i en melding fra mediekonsernet. Tjenesten selges tilbake til gründerne.

- Nå gleder vi oss til å fortsette jobben mot å bli det aller beste startstedet når folk skal handle noe nytt, sier daglig leder i Prisguide, Amund Espelien.

Prisguide ble startet i 1998, og den gangen var det elektronikk, data og mobiler som dominerte. I dag er det kategorier som sport, fritid, hus og hjem som står for den største veksten. Tjenesten har rundt 200.000 ukentlige brukere og oppgir at de har prisene på tre millioner produkter i sine databaser.

Ifølge Amedia var tiden riktig for å selge seg ut.

- Prisguide har hatt en sterk både inntekts- og trafikkutvikling, men Amedias styrkede digitale fokus på lokalavisene gjorde det likevel naturlig å selge seg ut. Vi er svært fornøyd med utviklingen til Prisguide, men vi fant tiden riktig for å trekke oss ut. Med det vi vet om teamets kompetanse og innsikt i markedet, er vi svært trygge på at vi overlater selskapets videre utvikling i de beste hender, sier konserndirektør i Amedia, Pål Nedregotten. 

Selv om tjenesten nå skifter eier, kuttes ikke båndene til mediehuset i Akersgata helt.

- Amedia har vært en god og solid eier, og vi har lagt bak oss flere fantastiske år sammen, med en dobling av trafikken og en solid inntektsvekst. Vi fortsetter samarbeidet, blant annet gjennom distribusjon i Amedia sine 62 lokalaviser, sier Espelien.