Lise Tangen Hansen blir ny sjef for konsulentdelen i analyseselskapet og gründerselskapet Penetrace. Hun kommer fra stillingen som direktør for analyse og innsikt i Carat.

I Penetrace avløser hun Caspar Wildhagen som trer inn i en nyopprettet lederjobb i samme selskap.

- Lise Tangen Hansen får ansvar for rådgivningsteamet i Penetrace som jobber med kunder i rundt 40 land fordelt på Asia, Europa og USA. Vi jobber mye med hjelp til selvhjelp for både byråkonsulenter, innsiktsledere og ledere. Oppgaven er normalt sett å dyktiggjøre våre kunder og partnere, ikke avlaste. Det er en viktig filosofi som Tangen Hansen skal videreføre, sier Henning Tunsli, daglig leder og gründer av Penetrace. 

Tunsli sier Penetrace nå er klare for å ta et nytt stort skritt over mot mer bruk av roboter og maskinlæring. Selskapet jobber blant annet med å utvikle prognoser eller «prediktive analyser» om hva vi forbrukere mest sannsynlig kommer til å kjøpe av varer og tjenester. såkalt salgsmodellering.

 - I år tar vi et stort steg inn i prediktive analyser ved å anvende roboter og selvlærende maskiner. Det betyr at vi kan gjøre driveranalyser på live data og predikere utviklingen med høyere presisjon enn hva manuelle analyser har klart til nå, sier Tunsli.

Tangen Hansen har ledet innsiktsteamet i Norges største mediebyrå Carat i en årrekke og vært toneangivende i bransjen når det gjelder trender, forbrukerinnsikt og effekten av reklame. Hun har også lang erfaring fra annonsørsiden fra sin tid i Ringnes.

Nå blir hun sentral i å implementere de nye Penetrace-verktøyene, noe selskapet mener «vil kunne endre analysebransjen vesentlig», for nasjonale og internasjonale kunder.

- Det var et bevisst valg for meg gå til et selskap som Penetrace. Jeg har lenge fulgt med på deres utvikling og jeg er imponert over hva de har fått. Penetrace er et dynamisk og spennende team som klarer å knytte teknologi, data og analyse sammen på en ny og annerledes måte. Med sitt kontinuerlige fokus på teknologi og innovasjon representerer også Penetrace et dynamisk mindset som vil bli svært viktig fremover. Jeg gleder meg stort til å jobbe i et slikt miljø, og spesielt til å få jobbe med prediktive analyser.

Tunsi sier Penetrace har som ambisjon å vokse betydelig i Norge og i Europa de neste årene.