På langfredag satte nordmenn ny rekord i mobilbruk i påsken. Da var mobiltrafikken hele 66 prosent over fjorårets påske. YouTube dro mest mobiltrafikk, skriver NTB.

- YouTube sto for 14 prosent av all datatrafikk i mobilnettet. Det tyder på at mange nordmenn har brukt påsken aktivt til å strømme videoinnhold på mobil og nettbrett i ferien, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Trafikktoppen i påsken kom langfredag klokken 21. Da hadde populære apper som YouTube, Netflix, Facebook og Instagram trafikktopp samtidig. YouTube sto for 14,1 prosent av datatrafikken, fulgt av Facebook med 11,8 prosent, Instagram med 8,1 prosent og Snapchat med 7,7 prosent.

Også strømmetjenester som Netflix (5,3 prosent), Spotify (2,8 prosent) og iTunes (2,7 prosent) hadde høy andel av datatrafikken.

Trafikken måles ut ifra hvor mye mobildata appene genererer. Dermed havner Twitter langt ned på lista med bare 0,2 prosent, men det betyr ikke at Twitter ikke ble benyttet mye. Appen krever nemlig langt mindre mobildata enn de andre appene.