I starten av 2015 gikk rubrikkselskapet Snapsale på lufta. Bak selskapet stod eks-Google-utvikler og gründer Geir Engdahl som sammen med sin partner Olav Djupvik hadde utviklet en helt ny teknologi som skal fungere som en markedsplass for kjøp og salg av bruktgjenstander på nett. Appen var blant de første til å flytte hele markedsplassen til mobilen.

Med Schibsted som investor skulle Snapsale være godt posisjonert til å ta opp kampen med Schibsteds egen rubrikkgigant Finn.

Les mer: Schibsted kjøper seg opp i Snapsale

Drøye to år senere er gründerdrømmen knust. I Dagens Næringsliv i dag går Engdahl og Djupvik ut og advarer andre gründere mot å inngå samarbeid med Schibsted. De mener Schibsted brøt den del av aksjonæravtalen som handlet om å videreutvikle og markedsføre Snapsale-konseptet, samtidig som konsernet forsøkte å hente ut teknologi fra selskapet for bruk i andre satsinger.

- Jeg er skuffet og overrasket over Schibsteds kyniske tilnærming til gründere. Schibsteds gründerstrategi er å tiltrekke seg de dyktigste og dristigste, de med spenstige visjoner som er gjennomførbare selv med et lite team. Via selskapets styre kobler Schibsted sine egne miljøer inn og setter i gang teknologiutvikling, sier Djupvik til DN.

- Jeg har mistet alle illusjoner, sier Engdahl.

Schibsted avviser avtalebrudd og viser til dårlige brukertall og et samarbeid som ikke lyktes som årsaker til at de ikke ville satse videre på Snapsale.

- Anklager og antydninger om at Schibsted har gått inn for å lure gründerne, føre dem bak lyset, hatt en skjult agenda rundt å bruke deres teknologi etc., vil vi på det sterkeste tilbakevise, skriver Schibsteds kommunikasjonsdirektør Anders Rikter til DN.