I dag legger Stiftelsen Elektronikkbransjen frem tall for 2016. De viser blant annet at nordmenn bruker stadig mer penger på elektronikk. Smarttelefonen står fortsatt høyt, og for første gang siden 2013 øker antall solgte telefoner.

Samtidig er det klart at fjorårets største snakkis innenfor elektronikkrbansjen, VR-briller, er en sjeldenhet i norske hjem.

Les mer: Fem prosent av norske hjem har VR-briller

Stiftelsen Elektronikkbransjen tar også tempen på nordmenns medievaner med Forbrukerundersøkelsen, som ble gjennomført av Norstat i januar i år. Der kommer det frem at 51 prosent av norske husholdninger abonnerer på en strømmetjeneste. Det er nesten like mange som i fjor, da 49 prosent oppga at de hadde et strømmeabonnement.

Kongen på haugen er fortsatt Netflix. Hele 44 prosent av norske husholdninger oppgir at de har et abonnement hos den amerikanske strømmegiganten. Det er 6 prosentpoeng flere enn i fjor.

TV 2 Sumo tar andreplassen med 16 prosent. Det er på linje med i fjor, da de hadde 15 prosent av husholdningene.

Men TV 2 må se seg over skulderen, for nå oppgir 14 prosent av husholdningene at de har et abonnement på HBO Nordic. Det er en vekst på 6 prosentpoeng fra året før, da 8 prosent oppga det samme.

- Vi ser at vi har en fortsatt vekst i Norge og i Norden, og er veldig fornøyd med denne utviklingen. Vår strategi går ut på å tilby unikt kvalitetsinnhold som kun er tilgjengelig via vår plattform, og vi er glade for at et norsk publikum setter pris på vårt tilbud. Etter en sterk vinter og vår på innholdssiden, ser vi frem til å tilby den nye sesongen av «Game of Thrones» senere i år, og veldig snart også originale lokale produksjoner, sier Line Mykland, som er COO i HBO Nordic.

Det betyr samtidig at HBO Nordic har gått forbi MTG-eide Viaplay, som øker med 1 prosentpoeng fra 10 til 11 prosent.

Selv om nordmenn strømmer mye tv, kvitter de seg ikke med tv-apparatet med det første. 86 prosent av husholdningene har minst ett tv-apparat. Det er på linje med de siste tre årene.