Før jul ble det klart at RiksTV-sjef Christian Birkeland blir direktør i TV 2 med ansvar for TV 2 Sumo 1. april. Nå henter TV 2 nok en leder i RiksTV, et distribusjonsselskap TV 2 eier en tredel av.

For Bernt Andersen (45) er ansatt som abonnements- og marketingdirektør i TV 2 Sumo, en av de store satsingene i TV 2 i årene fremover. Han forlater til våren stillingen som salgs- og markedsdirektør i RiksTV, der han har jobbet siden 2008.

- Jeg tok kontakt med TV 2
Andersen begynner i TV 2 Sumo senest 1. mai, men avslutter arbeidet i RiksTV 10. februar. Den nye abonnements- og marketingdirektør i TV 2 Sumo forteller at han har tenkt på jobbskifte en god stund.

- Jeg har hatt noen fantastiske år i RiksTV med utrolig gode kolleger. Nå etter snart ni år følte jeg at tiden var inne for å gjøre noe nytt. Derfor tok jeg kontakt med TV 2 og et par andre selskaper, og etter noen seriøse vurderinger endte det med at jeg starter i TV 2 Sumo, sier Andersen.

- Samtidig var det ingen lett avgjørelse. RiksTV har vært og er en arbeidsplass som jeg setter stor pris på. Jeg har stor tro på RiksTVs fremtid, men det er allikevel en tid for alt. Etter så mange år i RiksTV er det veldig spennende å ta fatt på nye oppgaver i TV 2 Sumo, sier Andersen.

Les også: Her er TV 2s nye Sumo-sjef

Les mer: Ny Sumo-sjef skal jage den neste TV 2-milliarden (abonnement)

- Vant med konkurranse
- Hva blir dine viktigste utfordringer?

- Det er litt tidlig å peke på utfordringene som venter meg i TV 2 Sumo. Først skal jeg få god oversikt over alt det gode arbeidet som er blitt gjort i TV 2 Sumo og så skal vi utvikle dette videre, sier Andersen til Kampanje.

- Hva tenker du om den tøffe konkurransen om kundene innen markedet for strømming?

- Jeg er vant med konkurranse i min jobb i RiksTV, selv om markedet for tv-distribusjon er litt annerledes. Konkurranse er viktig, fordi det driver markedet fremover.  

 TV 2: - Svært tilfredse
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 er svært godt fornøyd med å få Bernt Andersen med på TV 2 Sumo-laget.

- TV 2 er godt kjent med Andersens erfaring og kvalifikasjoner – og vi er svært tilfredse med at Bernt Andersen ville melde overgang til TV 2 Sumo, sier Sarah Willand.

Andersen har også erfaring fra Telenor Broadcast Holding der han var ansvarlig for Canal Digitals utvikling og lansering av IP- og web-baserte TV-tjenester på et nordisk nivå. 

 Før det jobbet Bernt Andersen i Telenor Avidi som ble Canal Digital Kabel TV, hvor han var ansvarlig for å bygge opp, kommersialisere samt selge og markedsføre bredbåndstjenester i det norske kabel-nettet. Der startet han i 2000.

 Andersen har også bakgrunn som konsulent innen markedsanalyse, og han er utdannet ved Norges Markedshøyskole med spesialisering innen markedskommunikasjon.