Prisen for årets tweet på Gullenken, som arrangeres i forbindelse med Social Media Days, gikk i år til Oslo-politiet for meldingen: «Vi har plukket opp 3 kinesere i Operatunellen. Uvisst om de kom fra Højbroplass, og om hadde med seg kontrabass. De er nå ute av tunellen».

Les også: Her er Norges råeste sosiale medier-profiler

Tweeten, som ble lagt ut 1. januar i år, har ikke vært helt ukontroversiell, og selv om nærmere 3.000 har likt spøken på Twitter, reagerte også mange negativt.

«Det har kun vært 2017 i tretten timer og dette er allerede årets flaueste tweet», svarer en bruker på Twitter.

«Nei, dette går ikke an», skriver en annen.

Om dagens prisutdeling skriver Dagsavisen-journalist Reidar Spigseth på Twitter: «Skikkelig gøy når man lager sånne smale øyne også samtidig, da! Skikkelig helsprø».

- Beveger oss på en grense
Da Oslo-politiet tok imot prisen på scenen fortalte de at meldingen har vært diskutert også internt.

- Sosiale medier er ganske spennende. Denne tweeten har skapt en del diskusjon hos oss. Vi var veldig nervøs med tanke på Nobelkomiteen, for at vi skulle få et dårlig forhold til Kina igjen. Det har gått bra, men vi beveger oss hele tiden på en grense når vi driver med humor i faget vårt. Men vi synes det er viktig fordi vi vil at dere skal følge oss. Dette er beredskap. Vi takker veldig for prisen! sa Oslo-politiet fra scenen.

Juryen i Gullenken har bestått av Andreas Holje Stjernvang, P4 Radio Hele Norge, Magni Sørløkk, ACT Entertainment, Sigrun Engum, Kulturmeglerene, Elias Jacobsen, Facefirst, Chul Aamodt, EnerWe, Astrid Valen-Utvik, Valen/Utvik AS, Heidi Sperre, Høgskolen i Bergen og Fly, og Sara Samina Sørlie, Retriever.

Har vunnet tidligere
Politiet vant også prisen for beste tweet i 2013 for denne tweeten: «Storo: Vi fikk melding om pågående husbråk med kvinneskrik. Da vi kom fram fant vi et sykepleier-vorspiel. Vi forlater stedet snart.»

De har tidligere gitt ut bok med sine beste tweets

Les mer: Politiet er Twitter-kongene