Mcash vil ut av skyggen til DNB-eide Vipps og Danske Bank-eide Mobile Pay. Som første betalingsaktør i verden lanserer de nå et eget tastatur som gjør at brukerne kan sende penger direkte fra Messenger, Snapchat og andre sosiale apper.

Les også: Finn-direktør blir ny sjef i Mcash

– Dette er vår viktigste lansering siden SpareBank 1 ble eier. Med det nye Mcash-tastaturet tar vi vennebetaling ett skritt videre, ved å smelte sosial kommunikasjon og betaling sammen i en opplevelse. Dette er sosial betaling på ekte, sier Elisabeth Haug, administrerende direktør i Mcash.

Med tastaturet slipper brukerne til Mcash å åpne en egen app for å gjennomføre vennebetalinger. Det kan de gjøre inne i apper som WhatsApp, Messenger, Instagram, Snapchat eller med sms.

- Vi flytter betaling dit hvor brukerne allerede har dialogen – uavhengig av hvilken app de bruker. Vennebetaling har blitt svært populært fordi det krever langt mindre enn å logge inn i nettbanken. Samtidig vet vi at dialogen mennesker imellom aldri starter i en betalingsapp, men snarere i sosiale apper som Messenger og Snapchat. Som mobilbetalingsaktør må vi være tilstede der samtalene allerede foregår og det er derfor vi nå har lansert Mcash-tastaturet, sier Haug.

Les mer: Danske Bank og Nordea i ny mobilallianse