I april åpnet Facebook opp muligheten til å sende live-video for alle på Facebook. Funksjonen er ett av flere grep Facebook har tatt for å øke trykket på video det siste året.

Les mer: Facebook gir full gass på video

Nå introduserer Facebook en ny funksjon som gjør noe det samme, men denne gangen kun med lyd. Med Live Audio kan brukerne sende egne lydopptak direkte ut til sine følgere på Facebook. Funksjonen er spesielt rettet mot mediehus, forteller Facebook i et blogginnlegg.

- Vi vet at publisister noen ganger ønsker å fortelle en historie på Facebook med ord og ikke med video. Vi har til og med sett at noen Facebook-sider på kreative måter har gått live med kun lyd ved å bruke Facebook Live API eller ved å legge et stillbilde på sendingen. Vår nye Live Audio-funksjon gjør det enkelt å gå live med lyd når det er kringkasterens ønskede format, skriver Facebook.

Android-brukere kan fortsette å høre på Live Audio-sendinger selv når de går ut av Facebook-appen eller låser mobiltelefonen, mens Iphone-brukere må belage seg på å bli værende inne i appen for å høre sendingene.

Foreløpig er funksjonen forbeholdt samarbeidspartnere som BBC World Service, LBC og Harper Collins, mens andre mediehus og brukere kan ta funksjonen i bruk i løpet av neste år.