Det siste året har stadig flere aktører satset på mikro-influencer marketing. Mikro-influencer marketing går ut på at man i stedet for å lage ett blogginnlegg hos en stor aktør, bruker flere aktive profiler på sosiale medier til å spre et budskap. 

Les mer her: Vil bytte ut Sophie Elise med «mannen i gata» 

United Influencer lanserer nå flere produkter for å svare på trenden. Første del av lanseringen er en teknisk plattform kalt Mikz, hvor små og store digitale profiler kan knytte seg til UI. 

- Svar på veksten i markedet
Tidligere var det bare UIs store profiler som kunne bruke Mikz, nå kan den anvendes av små profiler også.

- For å svare på veksten i markedet må vi gi kundene mulighet til å få bedre oversikt, samt gjennomføre mindre kampanjer de ønsker selv. Derfor har vi investert over 10 millioner i vår egne åpne markedsplass hvor både kunder, nettverk og influencers kan jobbe sammen på en mer effektiv og profesjonell måte, sier Thomas Moen i UI International. 

Han utdyper:

- Vi får daglig søknader fra influencere som ønsker å være en del av oss. Nå lar vi flere profiler få mulighet til å bruke samme plattform som for eksempel Lene Orvik, Komikerfrue, Isabella Löwengrip og Sofi Fahrman. Tidligere denne uken var denne teknologien kun tilgjengelig for noen eksklusive profiler - i dag åpner vi den for alle.

- Vi tilrettelegger for at bedrifter lettere skal kunne jobbe målrettet med en miks av store og små profiler, og på den måten skape nye muligheter for kundene våre.

- Ingen nedre grense
- Mikro-influencer marketing er en utvikling av influencer-marketing. Vi ser internasjonalt at dette er i ferd med å bli stort, sier Julie Holst Berntsen, daglig leder i UI. 

Hun opplyser videre at selskapet skal lansere UI Market neste år. 

- Dette er en markedsplass hvor store og små bedrifter på en enkel måte kan gjøre influencer-marketing med ulike digitale profiler. Bedrifter og merkevarer kan finne, kjøpe og gjennomføre kampanjer gjennom plattformen.

- Hvor mange følgere må man ha for å være en mikro-influencer?
 
- Vi har ikke satt noen nedre grense. Om du har 300 følgere, men masse engasjement, så kan det i den riktige kampanjen være verdt masse. Det handler ikke bare om følgere, men resultater du kan skape. Det er ikke bare å kjøpe et blogginnlegg lenger, kunden har blitt en bedre kjøper og da må vi være bedre rådgivere.

- I hvilke tilfeller bør man velge å markedsføre gjennom mange små profiler i stedet for én stor?
 
- Det kommer an på målsetting til kunden. Det finnes ikke noe fasit fordi det er unike problemstillinger som er ulike for hver kunde og hver kampanje, og vi som byrå må gi kundene råd i hver enkelt situasjon. Influencer Marketing handler om påvirkningskraften profilen har til sine følgere. Man kan igjennom en stor profil oppnå det samme som igjennom mange små. Det handler om engasjement og relasjonen profilen har til sitt publikum.