I kvartalsrapporten til det danske telekomselskapet TDC heter det at tredje kvartal ble et nytt godt kvartal for den norske virksomheten som omfatter tv- og bredbåndsaktøren Get og den gamle mobildivisjonen til TDC som nå er døpt om til Get.

Les også: TV 2 varsler full krig mot tv-distributørene

Norge er fortsatt et lite marked i TDCs totale virksomhet med en omsetning så langt i år på 2,8 milliarder danske kroner eller 15 prosent av omsetningen etter tre kvartaler.

Bruttodriftsresultat for den norske virksomheten endte på snaue milliarden i den norske virksomheten.

- Tredjekvartal var et nytt sterkt kvartal for vår norske virksomhet med en vekst I brutt driftsresultat på 10,8 prosent, justert for engangseffekter i fjor på samme tid, sier konsernsjef Pernille Egenbjerg i TDC i rapporten.

Tar en med en større avskrivning i TDC Norge i tredje kvartal i fjor var det en nedgang på 0,5 prosent.

Veksten i bredbåndskunder siste kvartal var på 5.000 takket være en vellykket sommerkampanje. Til sammenligning hadde Telenor en helt flat utvikling i antall bredbåndskunder i samme periode i Norge.  Omsetningen innen bredbånd for Get var etter tre kvartaler i år på 810 millioner kroner.

Ingen nye abonnenter
På tv-siden økte Get inntektene med snaue to prosent eller rundt 18 millioner norske kroner til 1,08 milliarder kroner. Selskapet skriver at de økte den gjennomsnittlige inntekten per kunde med fire kroner som en følge av en økning i abonnementsprisen.

Les også: Ser slutten for kabel-tv

TDC skriver videre i rapporten at inntektsveksten har flatet ut som en følge av en tilsvarende utvikling i antallet abonnement. Ser en på utviklingen i antall abonnenter var den på 432.000 kunder etter årets tredje kvartal, nøyaktig samme antall som på samme tid i 2015.

Her har Telenor på kabel-tv økt med 7.000 abonnenter og på kundetilfredshetsundersøkelsen til Epsi ble også Get slått av Telenor. 

Les også: Altibox-kundene er de mest fornøyde

- Denne utviklingen skyldes en stadig mer intens konkurranse på det markedet for privatboliger i Norge. Konkurrentene tilbyr aggressive prispunkter og tilbyr lavkostnad fiberoppkobling, skriver TDC i rapporten.

TDC sier videre at Get utvikler seg positivt og er i ferd med å bli en markedsaktør som tilbyr et bredt spekter av løsninger.

- Get lanserte nylig et mobiltilbud og alarmsystemet «Get Safe» som viser lovende salg. Begge initiativene vil drive fremtidig vekst og ha en positiv effekt på Gets tv- og bredbåndsvirksomhet, heter det i rapporten.