- Vi hadde nok et godt kvartal, sier Facebooks grunnlegger og administrerende direktør Mark Zuckerberg i resultatmeldingen.

Det er ingen overdrivelse. Facebooks inntekter økte med 50 prosent fra samme kvartal i fjor. Nå henter nettgiganten inn 7 milliarder dollar i kvartalet. 6,8 milliarder dollar av dette er rene annonsepenger. Nesten alt - 84 prosent - kommer fra mobile plattformer.

- Vi gjør fremskritt i å sette video først på tvers av appene våre og i å gjennomføre vår teknologiske tiårsplan, fortsetter Zuckerberg.

1,18 milliarder bruker nå Facebook hver dag. Det utgjør en vekst på 17 prosent fra samme periode i fjor. 1,09 milliarder er innom Facebook på mobil hver dag. Det er en vekst på 22 prosent.

Espen Grimmert, rådgiver innen sosiale medier og digitalmarkedsføring i Sparebanken Vest, er imponert over inntektsveksten.

- Tallene til Facebook er nesten skremmende gode. På et år øker de omsetningen med mer enn 50 prosent til mer enn 7 milliarder dollar i kvartalet mens overskuddet øker med 166 prosent. Samtidig satser de massivt forskning og utvikling som de ennå ikke tjener penger på. Mark Zuckerberg snakket mye om kunstig intelligens og virtuell virkelighet med et 10 års perspektiv i går kveld. Her satser de nå milliarder og støvsuger markedet for gode utviklere, sier Grimmert til Kampanje.

Han mener Facebook vil ta en lignende rolle i Norge i neste års stortingsvalg som de nå gjør i USA før neste ukes presidentvalg.

- Facebook fortalte i går at 109 millioner amerikanere har engasjert seg i presidentvalget på Facebook med hele 5,3 milliarder poster, nyheter, kommentarer og likes koblet til valget. Zuckerberg fastslo at Facebook nå er det nye «rådhuset» og at han var stolt over rollen de spiller for å øke dialog og politisk engasjement. Facebook må høyt, høyt opp på agendaen når partiene i Norge nå begynner å gire opp til neste års valgkamp. Facebook vil da være viktigere og nettavisene mindre viktig enn da var da Solberg ble statsminister i 2013, sier Grimmert.

Resultatet overgikk analytikernes forventninger, men markedet svarte likevel med å sende aksjekursen ned over åtte prosent i går kveld. Årsaken til det er at Facebooks finansdirektør David Wehner varslet en oppbremsing i inntektsveksten etter første halvår i 2017, ettersom Facebook nærmer seg grensen på hvor mane annonsører de kan vise i nyhetsfeeden, skriver Financial Times.