- Ambisjonen vår er at Apt skal være på blant de fremste teknologidrevne byråene i løpet av få år på Kampanjes kåring av techbyråer på «Byråprofil», sier ny daglig leder Kaare Øystein Trædal.

For i dag er det klart at Norges beste reklamebyrå, i hvert fall om en legger Kampanjes reklamekåring «Byråprofil» til grunn, vil rendyrke satsingen på Apt som et rent tech-byrå.  Try gikk til topps i kategorien «Årets Reklamebyrå» for 14. året på rad da Kampanje arrangerte sin «Byrådagen» torsdag i forrige uke. Nå sikter tydeligvis Try seg inn på pallen i den nye kategorien «Årets tech-byrå», en kategori som ble vunnet av Netlife Research for andre året på rad.

Les også: Try topper Byråprofil for 14. året

Les også: Netlife forsvarer tech-tronen

Det blir altså Kaare Øystein Trædal som skal lede Apt, et digitalbyrå som Try kjøpte helt tilbake i 2008 og som de siste årene har vært fusjonert inn i Try.  Trædal har flere år med digital erfaring fra blant annet Norse Digital, Bengler og nå sist fra Making Waves hvor han de siste to årene var kundedirektør hvor han jobbet med kunder som Tine og Orkla.

- Vi ansetter Kaare Øystein Trædal fordi han har en sterk digital bakgrunn fra en rekke spennende selskaper, og har lang erfaring med å lede viktige digitale prosjekter for store kunder innen en rekke markeder. Med de store endringene som når skjer innen denne bransjen var vi ute etter en kandidat som både kan være en god strategisk rådgiver for våre kunder og som kan bidra til at prosjekter vi har på huset kan få et enda sterkere digitalt fotavtrykk og en integrert del av alt vi gjør, sier Kjetil Try, daglig leder i Try Reklamebyrå, til Kampanje.

- Trender som former markedet
Trædal ser frem til nye oppgaver i Apt, og hevder at selskapet er godt i stand til å være et selskap som virkelig hevder seg. Han trekker frem «maskinlæring», «kunstig intelligens», og «API-drevet utvikling og design» som noen av satsingsområdene.

- Dette er trendene som former det markedet vi skal operere i sammen med kundene våre de neste årene og det endrer på alle måter spillereglene for teknologibyråene og er samtidig veldig inspirerende for et lite og smidig miljø som Apt med dyktige folk, sier han.

Han mener Apt er store nok til «å markere seg tydelig blant de toneangivende teknologibyråene og små nok til å kunne omfavne de nye trendene uten for store grep.»  

- Det handler ikke lenger om å bli så store at vi skal klare alt selv, men å være en interessant samarbeidspartner med flere ulike miljøer. Det er dette som er den moderne måten å skape gode innovative teknologiske løsninger på, sier han.

- Try først og fremst et reklamebyrå
Kjetil Try frykter ikke at reklamebyrådelen av Try skal bli mer usynlig som følge av nysatsingen han nå varsler for Apt.

-Try er først og fremst et reklamebyrå som skal skape god kommunikasjon som gir resultater for våre kunder, men for fortsatt å være i toppen i bransjen kan vi ikke nøye oss med å forsvare vår posisjon innen reklame.  Vi må også finne markeder og områder hvor vi kan være i utfordrerposisjon. Det gjør oss bedre på alle områdene vi jobber med, og sørger for at vi hele tiden utvikler oss. Vår viktigste råvare er kreativitet, og den kan brukes på mange områder, sier Try.

Den tidligere lederen av Apt, Trond Sandø, er allerede i gang med å jobbe som ansvarlig for den nye Try-kunden Norwegian.

- Da Try vant Norwegian for ett år siden tok Trond Sandø jobben som kundeansvarlig for flyselskapet. Fra da og frem til nå har Apt-grunder Espen During hatt rollen som daglig leder. Han fortsetter nå som Trædals høyre hånd, sier Try.

Tar opp kampen
Dermed kaster Try seg også inn i kampen med de nye teknologibyråene som ikke bare heter Netlife Research og Trædals gamle arbeidsgiver Making Waves, også den varslede byråsatsingen fra de store konsulentgigantene Accenture og Deloitte som Kampanje skrev om tidligere i år må møtes med nye satsinger.

- Først og fremst er dette en satsing vi gjør fordi vi ser et stort markedspotensial. Samtidig ser vi at Try i mange typer prosjekter kan konkurrere om gode kreative løsninger i markeder hvor de tradisjonelle konsulentselskapene også opererer, sier Try.

Try-gruppen består i dag av selskapene Try Reklamebyrå, techbyrået APT, performancebyrået T/A OPT og reklamebyrået T/A POL.