Det var i mai i år at Kampanje kunne avsløre planene om flere norske byråsatsinger fra de store konsulentgigantene som Deloitte og Accenture. Nå er Deloitte klar til å lansere sin globale digitalsatsing Deloitte Digital også i Norge og Norden.

Les også: Giganter kaster seg over norsk byråmarked

- Dette blir en nordisk satsing der vi kommer til å se litt forskjellige ut i de ulike markedene. Utgangspunktet og tilnærmingen varierer litt mellom landene, sier Martin Bryn, leder av Deloitte Digital i Norge.

For der Deloitte kjøpte et byrå i Sverige i fjor, så er tanken å bygge det opp fra bunnen av i Norge. Det er noe helt nytt for konsulentselskapet som i alle år har livnært seg på revisjon og rådgivning og mer tradisjonell konsulentvirksomhet.

- La oss si vi har en revisjonskunde som har digitalisering på agendaen også er kunden usikker på hvordan angripe dette. Da er Deloitte Digital og det nye studioet vårt tenkt å være en innovasjonsaksellerator. Vi har i mange år holdt på med CRM og salgsverktøy og flere andre ting. Nå ser vi at studiotjenester eller byråtjenester er viktig for at vi skal kunne utvikle oss videre. Setter man disse miljøene sammen så får vi én pluss én er tre, sier Bryn.

- Du har fått en liten krigskasse til å bygge opp dette?

- Ja det kan du godt si. Vi tar oss tid til å bygge opp dette, men vi merker allerede suget fra kundene, sier han.

Blir ny byråleder
Den som skal lede det nye byrået til Deloitte i Norge er tidligere Making Waves-rådgiver og Itch-gründer Karine Storaker Braaten. Hun tar med seg sin tidligere Itch-partner Thomas Hegge om bord i Deloitte-skuta.

Sammen med Martin Bryn er de i ferd med å bygge opp et helt nytt studio eller byrå i 4. etasje i Deloitte-bygget i Barcode.

- Deloitte Digital er navnet vi går ut med, men det helt nye blir at vi investerer ganske mye i et helt nytt miljø og at vi bygger et helt nytt studio. Vi skal også ta med hele Deloitte på en reise også. Tidligere har trenden vært å snakke om responsive løsninger tilpasset desktop, tablet og mobil, men hvorfor skal det stoppe der? I dag går vi lenger og spør hvorfor skal vi lage en egen device eller en drone for den saks skyld. En bruker andre og nye virkemidler til å lage digitale tjenester i dag, sier Storaker Braaten.

Spisse sko og stive buksepresser
Det nye byrået blir lite i den store Deloitte-sammenhengen. I dag er de rundt fem personer, men de ser for seg å være en 15-20 mennesker til sommeren neste år.  Til sammenligning jobber det totalt 1.300 mennesker i Deloitte og da fortrinnsvis konsulenter med spisse sko, blåskjorter og stive buksepresser. Storaker Braaten tror ikke buksepressen vil skremme kreative designere og utviklere til å søke seg til en av verdens største konsulentselskaper.

- Vi designer og bygger og rigger et helt nytt digitalt miljø hvor man skal jobbe med innovasjon og problemstillinger knyttet til digitaliseringen. Bare det bør være trekkplaster for kreative sjeler som ønsker å jobbe i Deloitte, sier hun.

- Nå kjøres det inn saccosekker?

- Nei, det holder ikke i 2017. Det blir pingpongbord og tribune, smiler hun.

Produktutvikleren og den tidligere Making Waves-rådgiveren sier døren kommer til å være åpen også for internt ansatte.

- Digitalt er ikke bare ett sted. Det er noe som kommer til å treffe alle bransjer også Deloitte. Studioet vårt blir en start på hvordan vi ser på digital transformasjon her på huset og hvordan vi skal jobbe, sier Braathen.

Varsler byråkamp digitalt
Storaker Braaten var selv til stede da Kampanje sist uke arrangerte sin store byråkåring «Byråprofil» og bet seg merke i at de som toppet listen også er gode digitalt. Hun utelukker ikke at Deloitte Digital blir å finne på listen over de beste teknologi- og designbyråene etter hvert og dermed konkurrere med flere av byråene som måles på «Byråprofil». 

- De som gjør det beste digitalt, er de som gjør det best på «Byråprofil». Mange byråer ser at en ikke kan lage en kampanjedrevet tjeneste lenger, men at det blir kjerneprodukter til kunden. Det blir bare et spørsmål om tid når man møtes, sier hun.

- Men Deloitte Digital skal jobbe mer med produktutvikling og ikke kommunikasjon?

- Ja, noen kommer alltid til å være bedre på kommunikasjonsdelen og noen kommer til å være best på produktutvikling. Vi skal være best på det siste, sier hun.

Storaker Braaten og Deloitte Digital-sjefen mener det kan være snakk om mange forskjellige løsninger man vil jobbe med i det nye digitalbyrået det være seg mobilapplikasjoner, ehandelsløsninger, sensorteknologi eller 3D-printing.

- Hvordan ser et digitalt flyselskap ut og hva er den nye banktjenesten som skal slåss mot Apple og Google? Det kan også være kundeopplevelser med digitale og fysiske løsninger og vi vil jobbe med alle bransjer. Tanken er at vi ikke bare skal jobbe med de små inkrementelle forbedringene. Med våre kunderelasjoner og nettverk i Deloitte globalt kan vi gjøre hele transformasjonen, sier Martin Bryn.