Om snaue to uker braker det løs med Byrådagen på Månefisken i Oslo. Der skal blant annet vinnerne av Byråprofil kåres. Prisen er inne i sitt femte tiår og er reklame- og kommunikasjonsbransjens egen omdømmekåring.

På Byrådagen 3. november får byråene ikke bare vite hva egne kunder mener, men også hva andre byråers kunder mener om dem. Byråprofil er rett og slett en temperaturmåler på hvor godt kjent byrået ditt er og hva det er kjent for.

I anledning Byråprofil har Kampanje i år også gjennomført en byrålederundersøkelse som vi kommer til å dryppe fra i løpet av de neste ukene. Til Byrådagen inviterer vi også norske byrålederes drømmekunder.

I denne undersøkelsen spurte vi byrålederne i de største norske PR-, reklame, teknologi/design- og mediebyråer om følgende; «Hvis du skulle slått deg sammen med et byrå i kommunikasjonsbransjen, hva slags byrå ville du ha valgt?»

Det kommer kanskje ikke som en bombe, men 64 prosent svarer at de ville valgt et teknologi/designbyrå. Det nest-mest attraktive er PR-byråer, som 18 prosent av byrålederne oppgir at de kunne tenke seg å slå seg sammen med.

Byråprofil-vinner: - Ikke overraskende
Daglig leder i teknologi- og designbyrået Netlife Research, Martin Vikesland, mener resultatet ikke kommer som noen overraskelse.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet. Alt som kan digitaliseres vil digitaliseres og takten bare øker. Da blir kompetanse og erfaring fra å bygge merkevarer og løsninger som virkelig funker digitalt bli stadig mer verdifull. Den kompetansen og erfaringen finner man i design- og teknologibyråene, sier han til Kampanje.

Netlife Research toppet i fjor Byråprofil i kategorien teknologi og design.

- Hva slags byrå ville Netlife slått seg sammen med om dere skulle slått dere sammen med et byrå av annen disiplin?

- Vi i Netlife Research har allerede gått sammen med annet byrå, Bring Dialog, og sammen former vi i disse dager Netlife-gruppen. Vi i Netlife Research har spisskompetanse på merkevare, design og digitale løsninger. Dialog-miljøet har spisskompetanse på CRM/kundedata og markedsføring i 1-1 kanaler. Sammen kan vi legge strategi for - og bygge helthelige og personaliserte løsninger som skaper gode kundeopplevelser.

I juni ble Netlife kjøpt av Posten. Det nye selskapet har en omsetning på 280 millioner kroner i år og et akkumulert overskudd på drøye 20 millioner kroner.

Les mer her: Posten kjøper Netlife Research

Reklamesjefene snuser på PR
Selv om det innen alle fire grener av kommunikasjonsbransjen er teknologi/designbyrå som oppgis som mest aktuelt å slå seg sammen med, kan det virke som om reklamebyråene snuser på en annen mulighet også.

Reklamebransjen er den eneste bransjen med en klar andreplass; rundt 27 prosent av reklamebyrålederne oppgir at det kan være interessant å slå seg sammen med et PR-byrå.