Teknologiske endringer har som kjent endret markedsføring- og kommunikasjonsfaget dramatisk de siste årene. Store pengebeløp er flyttet fra tradisjonelle kanaler til digitale. Try-rådgiver Sindre Beyer spår at den neste store endringen vil komme når kunstig intelligens og maskinlæring blir en del av markedsføring og -kommunikasjonsfaget.

- Kunstig intelligens vil endre forretningsmodeller og gjøre at alle som jobber med markedsføring og kommunikasjon må tenke på en ny måte, sier Sindre Beyer i Try, som er blant 40 nordmenn som deltar på IBMs internasjonale konferanse ”World of Watson” i Las Vegas denne uken.

Les også: Bygger laboratorium for kunstig intelligens og stordata

Administrerende direktør Arne Norheim i IBM Norge leder den norske delegasjonen som består av om lag 40 personer fra en rekke bransjer i Norge, inkludert bank, forsikring, media, dagligvare og rådgivning.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Norsk delegasjon: Administrerende direktør Arne Norheim (til høyre) i IBM Norge leder den norske delegasjonen som består av om lag 40 personer fra en rekke bransjer i Norge, inkludert bank, forsikring, medier, dagligvare og rådgivning. Her sammen med Try-rådgiver Sindre Beyer.

Gigantene satser tungt
Store aktører som IBM, Google og Apple satser stort på utvikle kunstig intelligens. Teknologien gjør at datamaskiner opparbeider seg kunnskap, forstår språk og hele tiden lærer å gjøre bedre valg. IBMs Watsons teknologi hevdes å være i front når det gjelder å la maskiner tolke og forstå språk, bilder, lyd og video og annen type ustrukturert informasjon.

- Å forstå verdien av data som i dag ikke blir brukt vil være en stor konkurransefordel, sier Arne Norheim

Bedrifter samler data og forbrukerne gir fra seg data som aldri før. 80 prosent av dataene blir likevel ikke strukturert eller brukt aktivt. Samtidig vet vi at halvparten av alle dataene som eksisterer i dag, ikke fantes for 18 måneder siden.

- Maskinlæring og kunstig intelligens vil kunne ta i bruk disse dataene, se sammenhenger på en helt ny måte og ikke minst endre forholdet bedriftene har til kundene sine. Fremtidens kundereise vil være helt annerledes enn i dag sier Beyer.

- Helt avhengig av å lære
Han tror få har tatt innover seg hvor store endringer dette vil føre med seg. Beyer er overbevist om at endringene kommer til å endre mange bransjer og sektorer, fordi analysene og valgene som tas blir bedre og smartere.

- Det vil også endre hvordan vi som jobber med strategi og kommunikasjon jobber. For å kunne være en god rådgiver for våre kunder, er vi helt avhengig av å lære av store teknologiske endringer som vil prege oss, enten vi vil det eller ikke, sier  Beyer.

I går uttalte VG-sjef Torry Pedersen Selv at artificial intelligence (AI) eller kunstig intelligens kommer til å bli stort og VG-sjefen snakker om AI som det neste store skiftet innenfor nyhetspublisering.

- Dette tror jeg virkelig på, sier han til Kampanje.

Les mer: Slik tror VG-sjefen at avisa blir i 2020 (abonnement)