Seriegründer Jo Hansæl og tidligere Making Waves-sjef Dag Honningsvåg setter seg denne uken på flyet til New York når Norges nyeste milliardær, Tapad-gründer Are Traasdahl, åpner døren til det amerikanske markedet for nye norske startups. Med selskapet Bylineme, en digital markedsplass som knytter freelancere, mediehus og annonsører tettere sammen, er de to håndplukket av Traasdahl til å delta i hans nye gründerprogram.

- Jeg liker markedsplasser for ikke-fysiske produkter. Bylineme har muligheten til å skalere stort gjennom å endre spillereglene, sier Are Traasdahl til Kampanje.

Grunnlegger og administrerende direktør i Bylineme, Jo Hansæl, sier til Kampanje at oppholdet hos Traasdahl vil åpne mange dører for den nye norske oppstartsbedriften.

- Gjennom Tapad-teknologien har Are Traasdahl kontakter med de aller største merkevareselskapene i USA og de største annonsørene og han har sagt at han kan hjelpe oss inn mot annonsørene noe som blir utrolig spennende for en tjeneste som Bylineme. Vi gleder oss til å presentere dette for både investorer, mediehus og ikke minst de store amerikanske merkevarene, sier gründeren.

Traasdahl som solgte annonseteknologien Tapad til Telenor for over tre milliarder kroner, og nå vil trønderen gi norske startup-selskaper den drahjelpen han selv aldri fikk. Nå har han håndplukket Bylineme som et av fem selskaper som får plass og kan jobbe i fra Tapads kontorer i New York. 

Les også: - Skal ta penger fra de som har sovet i timen

Kan spare 30 prosent av kosntadene
Hansæl sier han holdt på med ulike former for gründervirksomhet «i 15 år» og har solgt flere selskaper til blant annet Redink som er en del av Aller Media. Nå er planen altså å heve blikket utover Norge og heller vinne verden med Bylineme..          

Les også: Redink kjøper Pingbull   

- Tanken er at Bylineme blir et sted der publisistene selger sitt innhold, har sitt management mot freelancere og at det er her de finner native ads, sier Hansæl.

Jakter på investorer:

Under oppholdet i USA er planen til Bylineme-gründer Jo Hansæl og styreleder og partner Dag Honningsvåg å gå i gang med en større investorjakt. Planen er å hente 80 millioner kroner. Her de to på Tapad-kontoret i New York.

Hører daglig om nedbemanninger
Hansæl mener Bylineme er «den første åpne delingsplattformen der publisister verden over kan samarbeide og dele innhold på tvers av landegrenser».

- De kan selge, syndikere eller bytte innhold med andre relevante mediehus for å redusere kostnadene ved innholdsproduksjon samtidig som de har tilgang til frilansjournalister og influencere innenfor alle typer nisjer, Dermed løser vi noen av hovedproblemstillingene i bransjen der vi hører daglig om nedbemanning og kostnadskutt, sier Jo Hansæl.

Han mener det er store penger å spare på å bruke plattformen og uten store utviklingskostnader.

- Nå kan lokale aviser samarbeide i en felles stoffdatabase, i tillegg til at de kan samarbeide med andre relevante mediehus på tvers av landegrenser. Dette betyr en optimal utnyttelse av innholdet som lages. Både store og små publisister vil kunne redusere sine kostnader for innholdsproduksjon med 30 prosent eller mer, mener gründeren.

Skal hente 80 mill.
Med seg på laget har han altså fått med Dag Honningsvåg. Den tidligere Making Waves-gründeren har investert i oppstartselskapet og fått rundt ti prosent av Bylineme. Av andre større investorer sitter Startup Labs Founders Fund og Invest.

- Vi trenger penger for å bygge teamet, øke salgs- og markedsaktivitetene, verifisere våre hypoteser, gjør målinger og jobbe frem mot en kontantstrøm. Også er tanken at vi skal bruke det neste året og akseleratorprogrammet til å gå mye, mye bredere ut i markedet, sier Honningsvåg.  

Han mener Bylineme kan være med på å løse noen utfordringer i medieindustrien i dag, en industri som sliter med forretningsmodellene og store nedskjæringer.

- Når vi snakker med journalister så hører vi at det bare blir færre og færre på julebordene og det vil nok dessverre forsterke seg, men kvalitetsinnhold og relevans i markedsføringen er folk fortsatt opptatt av, sier han.

Under oppholdet i USA er planen å gå i gang med en ny og langt større investorjakt. Målet er da å hente hele ti millioner dollar, eller rundt 80 millioner norske kroner.

- Nå står vi på terskelen til å ta spranget ut i en kommersialiseringsfase og kommer til å pendle mellom USA og Norge og en gang i løpet av neste høst håper vi å kunne trykke ordentlig på knappen, sier Honningsvåg.