De to unge gründerne Eirik Frøyland Rime og Axel Franck Næss fortsetter å bygge opp sin app Tise, en digital markedsplass for kjøp og salg av bruktgjenstander. 

Nå er det klart at de to gründerne, som i forrige uke snakket på Kampanjes store mediekonferanse «Media Business – Post The Digital Transformation», har fått med seg Jenny Skavlan på laget. Skavlan går inn på eiersiden av rubrikk-appen og blir kreativ leder i selskapet. 

- Jeg har savnet en plattform hvor det er lett og inspirerende å handle, før jeg ble introdusert til Tise. Nå elsker jeg at det er lett å legge ut ting på Tise og se hvor mye fint som ligger ute allerede, sier Skavlan til Kampanje.

Skavlan er kjent i både mote- og mediekretser. Hun startet tv-karrieren på slutten av 2000-tallet og har sender vært å se i programmer som «Fangene på fortet» og «Masterchef» på TV3. Våren 2012 ledet hun talkshowet «Tweet4tweet» på NRK sammen med blant andre Hasse Hope, før hun de siste årene har vært å se som programleder på «Melodi Grand Prix» og «Spellemannsprisen».

Les også: Bygger eget mediehus utenfor tv-kanalene

Miljøbevisst Skavlan
I tillegg til å være en markedsplass à la Finn Torget, har Tise-appen også mange av de samme funksjonene som en i dag kjenner fra Instagram, noe som skal gjøre det mye kulere å kjøpe og selge brukte ting som jakker, gensere og bukser. Det gjør ifølge gründerne og Skavlan Tise-appen til en unik og sosial markedsplass. Inne i appen kan man også se hva som finnes i gå- og sykkelavstand, noe som gir brukeren mulighet til å handle enda mer miljøvennlig og miljø og gjenbruk er noe som trigger Skavlan. 

Les også: Vil ta opp rubrikk-kampen med Schibsted

Jenny Skavlan har de siste årene gitt ut flere bøker om redesign av gamle klær, og bruker sine kanaler til å inspirere folk til å handle brukt. Hun sier videre at hun er opptatt av å finne unike plagg med historie, og derfor har appen også fått en egen vintage-kategori.

- De som vokser opp i dag, er mye mer miljøbevisste og opptatt av å ha en unik stil enn da jeg vokste opp, sier Jenny Skavlan.

- En veldig kreativ person
Jenny Skavlan sier hun lenge har ønsket å ta del i en start-up og bygge noe med et stort potensial og potensial for gjenbruk bør være stort. Totalt kvitter vi nordmenn oss fortsatt med hele 13 kilo tekstiler i året per innbygger, noe som Tise ønkser å få inn i gjenbrukssirkelen i stedet.

- Det er veldig spennende å ha med Skavlan. Da Jenny ble med på teamet, hadde vi allerede kommet et stykke, men hun er en veldig kreativ person som har ledet oss inn på nye spennende veier.  Hun treffer midt i målgruppen vår med sine følgere og har fremmet gjenbruk i mange år. Hun er på den måten en perfekt match for Tise, sier daglig leder i Tise, Eirik Rime.

Henter nye millioner
Tidligere i sommer hentet Tise nær fire millioner kroner i investeringer fra et knippe privatpersoner og styrket samtidig teamet ytterligere med blant annet Stordalen-advokat Henrik Christensen. Samtidig nærmer også teamet seg lansering i Kina.

Fra før av har Tise allerede med seg tidligere TVNorge- og TV 2-direktør Jon Grøholdt og tidligere teknologidirektør og digitalsjef i Telenor, Rolv Erik Spilling.

Siste fredag besøkte den Tise-gründeren Axel Næss Kampanje podcast. Hør episoden her: