Tirsdag kveld norsk tid la Twitter frem tallene for årets andre kvartal. De som har ventet på en bedring fra selskapet må vente litt til, for til tross for at Twitter slo markedets forventninger om 312 millioner månedlige brukere med ytterligere én million, er den prosentvise brukerveksten på ett år på kun tre prosent.

Reklamesalget var på 602 millioner dollar i andre kvartal, opp 20 prosent fra samme kvartal i fjor, men fem millioner under analytikernes forventninger. Twitters prognose for tredje kvartal er på 590 til 610 millioner dollar, et godt stykke under forventningen om 681,4 millioner dollar. Kvartalsmeldingen sendte aksjekursen ned 11 prosent i går kveld, skriver Bloomberg.

- Dette var en nytt fryktelig skuffende kvartal fra Twitter. Børsen sendte aksjen til bunns. Fremtidsutsiktene ser dystre ut. Jeg tror ikke Twitter er et selvstendig selskap om tre år. De blir enten kjøpt opp eller fusjonert med en god partner. Jeg vedder en flaske god rødvin med alle som vil at Twitter ikke finnes som eget børsnotert selskap om tre år, sier styremedlem i Kalibrert, Espen Grimmert, tidligere strategidirektør i Iprospect.

Han mener brukerveksten er langt under det man kunne forvente.

- Jeg synes også det er et klart svakhetstegn at Twitter konsekvent kommuniserer antall brukere hver måned, mens Facebook villig vekk rapporterer antall daglige brukere. De aller fleste av Facebooks brukere bruker tjenesten daglig, mens Twitter har flere sporadiske brukere, sier han.

Grimmert tror ikke bildet ser bedre ut i Norge, heller tvert imot.

- I Norge tyder alt på at Twitter nå mister brukere. TNS Gallup rapporterte for andre kvartal i år at 13 prosent av internettbrukerne benyttet Twitter ukentlig, for et år siden var dette tallet 15 prosent. Jeg tror ikke dagens Twitter klarer ny vekst i Norge. De hadde en sterk posisjon som Norges nest største sosiale medium bak suverene Facebook. Nå er de solid passert av både Instagram og Snapchat, og utfordres bakfra av LinkedIn.

Twitter satser på nå at video skal gi dem en konkurransefordel og kjøpte tidligere i år online-rettighetene til torsdagskampene i amerikansk fotball, kjent som National Football League (NFL).

Les mer: - Twitters tv-kjøp er en gamechanger

I tillegg har Twitter gjort en rekke endringer i tjenesten sin det siste året, som å innføre en algoritmestyrt tidslinje og myke opp reglene for antall tillatte tegn noe. Foreløpig ser ikke det ut til å være nok og avstanden til storebror Facebook blir bare større.

- Facebook gruser Twitter ved å tilby markedet langt større målgrupper, bedre målrettingsmuligheter og rikere annonseformater. På alle disse tre viktige områdene mener jeg Facebook har økt forspranget til Twitter det siste året. Det finnes rikelig med anledninger til å bruke annonsepenger smart på Twitter, men mange annonsører føler nok at det ikke er verdt bryet. De vil lære seg å beherske arenaer som Google, YouTube, Facebook og Instagram først, sier Grimmert.

- Twitter er primært et medium hvor vi følger mennesker: Kjendiser, idrettsstjerner, politikere og journalister. For live kommentarer er det suverent. Twitter spiller en viktig rolle under Demokratenes landsmøte denne uken og Republikanernes forrige uke. Det hadde vært utenkelig for Clinton og Trump å ikke bruke Twitter, der når de mange fans, blir retweetet kraftig og får gode tweets referert av media. Pengene de samler inn brukes i liten grad på Twitter, men Twitter-folkene smilte nok over at Trump brukte godt over 100.000 dollar på Twitter den siste dagen av det republikanske landsmøtet. Hadde jeg vært markedsdirektør i en bedrift ville jeg vært langt mer opptatt av å få administrerende direktør til å bruke Twitter godt enn å bruke annonsepengene mine her, avslutter han.