Onsdag kveld la Facebook frem tall for årets andre kvartal som overgikk selv analytikernes forventninger. Omsetningen økte med 59 prosent til 6,44 milliarder dollar. Det tilsvarer 55 milliarder norske kroner. Dette er første gang omsetningen til selskapet passerer seks milliarder dollar.

Facebooks overskudd steg med 186 prosent og endte på 2 milliarder dollar.

- Dette var voldsomt imponerende av Facebook. De gruset forventningene til markedet og har en suveren vekst i både brukere og ikke minst annonseinntekter, sier styremedlem i Kalibrert og tidligere strategidirektør i Iprospect, Espen Grimmert.

Antall månedlige brukere er nå på 1,71 milliarder i måneden, opp fra 1,65 milliarder i forrige kvartal. 1,13 milliarder er innom Facebook hver eneste dag.

Tallene står i sterk kontrast til Twitters kvartalstall som ble lagt frem i går. Twitter sliter med å få vekst i brukermassen og i annonsekronesene.

Les mer: Twitter skuffer stort: - Fremtidsutsiktene er dystre

- At Facebook leverer så sterke tall dagen etter at Twitter skuffet markedet kapitalt viser hvem som er øverst på sosiale medier tronen. Mens Twitter knapt har vekst i antall brukere klarer Facebook, som allerede flere brukere enn det er innbyggere i Kina, å kline til med vekst i brukere på 15 prosent. Hver måned er nå mer enn 1,7 milliarder av oss innom Facebook, hele 1,1 milliarder bruker tjenesten hver dag. Markedsverdien til Facebook økte med 4,5 prosent i natt eller 16,3 milliarder dollar. Det er langt mer enn den samlede verdien av Twitter, sier Grimmert.

Veksten i annonseinntekter skyldes delvis kommersialiseringen av Instagram, som nå for alvor skal ha begynt å generere inntekter for Facebook, selv om selskapet ikke vil gå ut med egne tall for fotoappen. Nå står chatte-appene WhatsApp og Messenger for tur.

- Facebook har vært svært flinke til å kommersialisere Instagram rett. Nå venter vi spent på hva de vil gjøre med Messenger og WhatsApp, begge tjenester med mer enn én milliard brukere. Mark Zuckerberg sa i går at disse tjenestene nå formilder mer enn 60 milliarder meldinger hver dag – langt mer enn antall SMS som sendes i verden.

Grimmert tror små og mellomstore bedrifter er en stor grunn til at Facebook lykkes.

- Genistreken til Facebook er at det er enkelt for den lokale frisøren, restauranten eller kommunen å annonsere effektivt på Facebook, samtidig som svært avanserte løsninger er tilgjengelig for verdens største annonsører. Facebook har blitt småannonsørenes beste venn, det merker nå lokalaviser over hele Norge. Uansett hvor du er i Norge har nå Facebook større dekning enn lokalavisen, sier han.