I dag la Schibsted frem tall for årets andre kvartal. Selv om rubrikkmarkedet er i god driv og har sikret konsernet et dritsresultat som er ti prosent bedre enn samme kvartal i fjor, har annonseinntekter for norske aviser falt både på papir og digitalt.

Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad har en samlet annonsenedgang på 24 prosent. På papir faller annonseinntektene med 25 prosent, og på nett er fallet nesten like stort med 22 prosent.

Les mer: En fjerdedel av annonseinntektene borte

- Må bli bedre på utvikling
Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal mener det skyldes et tøft annonsemarked.

- Det har vært et tøft annonsemarked i Norge generelt nå, særlig på Vestlandet har det vært krevende. Vi må bli enda bedre på å utvikle nye produkter for å snu trenden. Vi har vært litt lenger fremme på det området i Sverige, men vi er godt i gang i Norge også nå, sier han til Kampanje. 

I mai gjorde Schibsted hele sitt varelager tilgjengelig for programmatiske annonser. Det har ført til at VGs digitale annonseomsetning igjen øker.

Les mer: Schibsted lander programmatic-avtale med Group M

- Jeg håper på en fortsatt positiv utvikling for VG i tredje og fjerde kvartal, men om det blir vil avhenge av det totale annonsemarkedet i Norge, og det er vanskelig å spå. For VG har programmatisk-satsingen vært positiv fordi det har gjort at en større del av varelageret har blitt gjort tilgjengelig.

Utfordrer verdens beste
Det kan synes som om regionavisene fortsatt venter på positivt utfall.

- Programmatiske annonsekjøp øker kraftig hos oss, så jeg tror balansen vil bli rettet opp igjen.

- Hvordan skal Schibsted slå Facebook og Google på det de er best på, programmatisk reklame?

- Vi har veldig mange interessante posisjoner og annonseflater, så gjelder det å tilby annonsørene det de vil ha, nemlig mer målrettet reklame. Det jobber vi hardt med, sier Ryssdal.

Ser mot Pokémon
Ryssdal forteller at Schibsted kommer til å satse på og lansere enda bedre segmentering, og at det allerede satses på geolokasjonsteknologi. Han har bitt seg merke i spillet Pokémon Go, som bruker GPS-funksjonen og kameraet i smarttelefonen til å lokalisere Pokémon ute i bybildet, og som har blitt sommerens store farsott.

- Her har vi noe å lære, det er en veldig spennende, ny utvikling og jeg tror alle som opererer i det digitale annonsemarkedet har noe å følge med på der. Det er interessant å se hvor ivrig brukerne har vært med å være på hugget og ta i bruk nye tjenester, sier han.

Appen har på i underkant av en uke etablert seg som tidenes mest populære mobilspill i USA med over 20 millioner daglige brukere.

Les også: Råder norske bedrifter til å kaste seg på Pokémon-bølgen