I samarbeid med organisasjonen Techfugees skal Schibsted Media Group utvikle teknologi for å forenkle og forbedre hverdagen til flyktninger verden over. 

Techfugees er et initiativ som ble startet for å hjelpe flyktninger. Gjennom å koble veldedige organisasjoner med innovative og kreative hoder, er målet å skape enkle og innovative løsninger som kan hjelpe nyankomne flyktninger. Løsningene skapes på hackathon, et event hvor deltakerne jobber sammen i en gitt tidsperiode for å utvikle en helt ny løsning på noe. Et hackathon varer gjerne mellom 24 timer og en uke.

- Jeg og flere andre i London var frustrert over at det ikke var noe respons på flyktningkrisen i tech-miljøet, så vi bestemte oss for å gjøre noe med det. Dette er en av de største flyktningkrisene siden 1939, men forutsetningene for å hjelpe er mye bedre. I dag har vi tilgang til teknologi og mange av flyktningene har smarttelefon. Etter andre verdenskrig opplevde familier å være separert i kanskje 50 år, men nå er det mulig å gjenforene dem. Folk gjør dette ad hoc selv gjennom meldingstjenester, men det bør utvikles flere løsninger som kan hjelpe med dette, sa gründer av initiativet, Mark Butcher, da han gjestet Oslo i fjor.

Les mer her: Techcrunch-topp dømte Norge nedenom og hjem

Siden oppstarten har Techfugees fått 11 000 medlemmer. Techfugees arrangerer konferanser og workshops verden over, og er avhengig av frivillighet og støtte fra organisasjoner for å gjennomføre. Nå har Schibsted blitt med på laget. Selskapet skal bistå med teknologisk utvikling innen fem hovedområder: Infrastruktur, utdannelse, identitet, helse og integrering.

Visjonen for samarbeidet er å akselerere etablering og utvikling av teknologi som direkte adresserer flyktningenes behov, samt å utvikle og distribuere løsninger - i leirene, som en del av flyktningenes reise, eller i mottakerland.

- Vi sitter på en stor teknisk kompetanse, mens Techfugees har kunnskap om flyktningene og vet hva de trenger og etterspør. Sammen kan vi utvikle fantastiske produkter for å dekke mange av deres behov, sier Louise Fuchs, kommunikasjonsansvarlig for Schibsted Product and Technology.

Med Schibsteds støtte, vil vi være i stand til å ta våre lokale prosjekter til neste nivå; gjøre de teknologiske løsningene mer synlige og videreutvikle og skalere dem, sier Joséphine Golube, COO Techfugees.

Techfugees holder i over 100 prosjekter og en rekke produkter er allerede i bruk blant verdens flyktninger. Eksempler er appene MedShr og RefugeeAidApp som bistår med hendoldsvis medisinsk info og lokal info. Andre eksempler er Meshpoint og Geecycle, som hjelper med wifi og distribusjon av brukte smarttelefoner.