- Vi satser på markedsføring gjennom «micro influencers». Det vil si brukere som er aktive på sosiale medier, men har alt fra 100 til 4.000 eller flere følgere på Instagram, sier Erlend Miller.

Sammen med Arnab Majumdar startet Miller selskapet Peersway i mars. Peersway har nettopp mottatt én million kroner fra Forskningsrådet, samt etablererstipend fra Innovasjon Norge, og skal nå ta opp kampen mot selskaper som satser på markedsføring gjennom store profiler og bloggere.

Les mer her: Gir millioner til studentgründere

Ideen til Peersway er enkel: I stedet for å bruke hele markedsføringsbudsjettet på ett innlegg laget av en stor profil eller blogger, fordeles det på flere hundre brukere som poster et bilde hver, og får betalt en liten sum hver.

- Når et byrå vil lage en kampanje, så blir vi enige om hva slags type bilder de er ute etter og hvilket produkt. Vi utarbeider en kampanjebrief, som postes på vår nettside, og sender ut en e-post til alle brukerne våre. De logger inn, leser detaljene om hva de skal ta bilde av og når de skal poste det.

Brukere som liker produktet, kjøper det og lager en post som legges ut på Instagram eller Facebook. Alle brukere verdisettes ut fra antall følgere, engasjement (likes og kommentarer), kvalitet på bildene og lojalitet til Peersway.

- Vi verifiserer alle brukere, og gir dem en verdi på mellom 30-400 kroner. Hvis de skal poste et bilde av dem selv og et rimelig produkt som sjokolade, så får de betalt for sjokoladen i tillegg. Når kampanjen er over sjekker vi at alle har gjort som de skal, så betaler vi dem for posten.

- 1000 poster til prisen for én
Akkurat nå kjører Peersway en pilotkampanje med Meresuppe.

- De som er med har fått betalt 55 kroner for suppen, og så får de betalt for posten når kampanjen er over. Til slutt lager vi en rapport til byrået med alle bildene som ble postet.

Miller mener det er flere fordeler med å markedsføre på denne måten.

- I stedet for et bilde så blir det lagt ut 1000 på nettet. Hvis et firma skal bygge opp en Instagram- profil, kan mange av disse bildene brukes til det. Når venner ser venner med et produkt skapes det mer nysgjerrighet.Vi har alltid brukere tilgjengelig, så kampanjene kan nå bli laget på reklamebyråenes premisser, byråene er ikke avhengig av en bestemt influencer eller blogger, som kan være vanskelig å få tak i, for å kjøre kampanjen.

Han utdyper:

- Det er mulig å gjøre små kampanjer, noe som er veldig dyrt hvis man bruker en kjendis. Våre brukere er i alle aldre, men hovedtyngden er 16-25 år. Dette er en vanskelig gruppe å nå ut til. Så i forhold til opplysningskampanjer kan det la seg gjøre å lage virale kampanjer for staten, for eksempel om fyllekjøring, kildesortering, prevensjon og så videre.

- Jobber med å utvide brukerbasen
Miller forteller at selskapet konstant jobbet med å bygge opp brukerbasen.

- Vi har med oss en intern fra BI som hjelper oss med å skaffe flere brukere. Vi lanserer konkurranser og sender DM for å nå ut til potensielle brukere. Vi har også postet postere og levert ut flyers Det er en vanskelig gruppe og nå ut til, så dette er en tung prosess. Vi bruker også en del tid på å booke møter og presentere ideen for reklamebyråer og annonsører.

Peersway er for øyeblikket i dialog med selskaper som Orkla, Dinamo, JCP og Futatsu.

- Den største styrken til «micro influencers». er at de har hovedtyngden av følgerne sine i landet de bor i. Influencerne har kanskje flere følgere utenfor enn i, men de tar betalt for antall følgere. Dette har vi tatt høyde for, så når byråer bruker oss, så vet de at en reklame for Imsdal blir sett av folk i Norge.